Εννιά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 20 τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, εξαιτίας της επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε νωρίτερα έξω από ένα τέμενος στην κεντρική συνοικία Μιντάν της Δαμασκού.

Ακτιβιστές της αντιπολίτευσης δήλωσαν ότι η έκρηξη σημειώθηκε την ώρα που οι πιστοί έβγαιναν από το τέμενος Ζέιν αλ Αμπίντιν.

«Περίπου μισή ώρα πριν άκουσα μια πολύ δυνατή έκρηξη», δήλωσε ο Μαρ Ραμ, ακτιβιστής που ζει στη Μιντάν, όπου πραγματοποιούνται συχνά διαδηλώσεις με αίτημα την αποχώρηση από την εξουσία του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

«Ακούμε πολλές εκρήξεις στη Δαμασκό τον τελευταίο καιρό φαίνεται ότι οι εξεγερμένοι και οι δυνάμεις του Άσαντ έχουν αρχίσει να μάχονται και στη Δαμασκό», πρόσθεσε ο Ραμ.

Οι δημοσιογράφοι του φιλοκυβερνητικού τηλεοπτικού δικτύου Ιχμπάρια μετέδωσαν ότι μετά την έκρηξη ακολούθησε ανταλλαγή πυρών.

Σύμφωνα με ακτιβιστές, στόχος της έκρηξης ήταν ένα λεωφορείο που μετέφερε φιλοκυβερνητικούς πολιτοφύλακες, που μετέβησαν στην περιοχή για να καταπνίξουν τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.