Τα τέσσερα από τα δεκαεπτά της χρόνια η Charlotte Seddon έδινε μάχη με τη νευρική ανορεξία, προσπαθώντας μάλιστα να κρύψει τις συνέπειες της ασθένειας από τους γονείς της.

Αποκάλυπτε όμως τα πραγματικά της συναισθήματα στο ημερολόγιό της, το οποίο ανακαλύφθηκε μετά το θάνατό της. Η Charlotte έγραφε για τα συναισθήματά της, παγιδευμένη σε ένα φαύλο κύκλο απώλειας βάρους, άσκησης, μέτρησης θερμίδων, περιόδων κατάθλιψης και χρήσης καθαρτικών.

Το 17χρονο κορίτσι δεν έτρωγε στο τραπέζι με την υπόλοιπη οικογένεια λέγοντας πως είχε ήδη φάει. Στην πραγματικότητά όμως ήθελε να αποφύγει το φαγητό. Η διαταραχή που βασάνιζε την Charlotte δεν την εμπόδισε να διαπρέπει στο σχολείο, αποσπώντας επαίνους και βραβεία για τις επιδόσεις της.

Την τελευταία της σχολική χρονιά βραβεύτηκε και για την εθελοντική προσφορά της. Όταν έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Νοέμβριο, είχε βάρος μόλις 38 κιλά και αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα στην καρδιά και είχε πάρει εξιτήριο από την κλινική μόλις λίγες ημέρες πριν.

Η οικογένειά της απευθύνει έκκληση στους άλλους γονείς να επαγρυπνούν για τα συμπτώματα της ασθένειας στα παιδιά τους, όπως το να αποφεύγουν το φαγητό ή το να εξαφανίζονται μόλις φάνε. Η 48χρονη μητέρα της Charlotte λέει: «Τα καταφέρνουν πολύ καλά στο να κρύβονται, στην αρχή πας με τα νερά τους για να μην τα στεναχωρήσεις».

«Είναι για μας μία τραγική απώλεια, ήταν ξαφνικό και σοκαριστικό. Μάθαμε για την κατάστασή της από τα κείμενα που άφησε πίσω της», λέει ο μπαμπάς της. Η νεκροψία έδειξε πως η καρδιά της ζύγιζε μόλις 190 γραμμάρια και οι μύες γύρω της είχαν αποδυναμωθεί λόγω έλλειψης θρεπτικών συστατικών από τη διατροφή της. Το φυσιολογικό βάρος για μια καρδιά είναι 320 γραμμάρια.