Μια μητέρα-θαύμα, όχι μόνο επέζησε τέσσερα εμφράγματα και ένα εγκεφαλικό επεισόδιο, αλλά κατάφερε επίσης να φέρει στη ζωή δύο υγιέστατα παιδιά και μάλιστα δίδυμα.

Η 33χρονη George Cormack βρέθηκε αντιμέτωπη με το θάνατο όταν γέννησε το πρώτο της παιδί, καθώς σταμάτησε η καρδιά της και υπέστη διμερή εγκεφαλικό επεισόδιο.

Το δεύτερο παιδί της δεν ανέπνεε όταν γεννήθηκε, αλλά οι γιατροί κατάφεραν να το επαναφέρουν στη ζωή, στο Γενικό Νοσοκομείο του Colchester, στο Έσσεξ.

Η κ. Cormack υπέστη εμβολή του αμνιακού υγρού – μια σπάνια και θανατηφόρο πάθηση, η οποία συμβαίνει σε μία από τις 20.000 εγκυμονούσες γυναίκες. Το υγρό που περιβάλλει το έμβρυο εισέρχεται στο αίμα της μητέρας μέσω της μήτρας και προκαλεί αλλεργική αντίδραση.

«Τη στιγμή που θα έπρεπε να γιορτάζω τη πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής μου, βρισκόμουν σε μία απελπισμένη κατάσταση και δεν θυμάμαι πολλά», δήλωσε η μητέρα.

Η ανάρρωση της 33χρονης διήρκησε τρεις μήνες και με τη βοήθεια αρκετών θεραπευτών κατάφερε να ανακτήσει το περπάτημα και την ομιλία της.

Σήμερα, δέκα μήνες μετά τη τραυματική εμπειρία της, η κ. Cormack είναι σε θέση να απολαμβάνει ξανά τη ζωή με τα δίδυμα μωρά της, στη κατοικία της στο Έσσεξ.

«Οι τελευταίοι δέκα μήνες ήταν τόσο τραυματικοί όσο και συγκινητικοί. Περισσότερο αισθάνομαι τυχερή που σήμερα μπορώ να κρατάω τα παιδιά μου στα στην αγκαλιά μου», τονίζει καταληκτικά.