Η αντιπολίτευση του Μπαχρέιν ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη μιας εβδομάδας αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, οι οποίες θα ολοκληρωθούν στις 22 Απριλίου, ημέρα κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί στη χώρα το Γκραν Πρι της Φόρμουλα 1.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA) ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι το Γκραν Πρι, που πέρυσι είχε αναβληθεί εξαιτίας των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που συγκλόνιζαν το Μπαχρέιν, φέτος θα διεξαχθεί κανονικά.

Σε ανακοίνωσή του το βασικό κόμμα της αντιπολίτευσης, το σιιτικό αλ Ουέφακ, έκανε λόγο για «μια εβδομάδα αντιπαράθεσης και προκλήσεων» που θα ξεκινήσει με μία διαδήλωση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Μπίλαντ αλ Κάντιμ, ένα σιιτικό χωριό ανατολικά της Μανάμα, όχι μακριά από την αμερικανική πρεσβεία.

Στη συνέχεια προβλέπεται να διοργανώνονται καθημερινές διαδηλώσεις σε σιιτικές περιοχές γύρω από τη Μανάμα, ανάμεσά τους και μία την Τρίτη στο διεθνές αεροδρόμιο του Μπαχρέιν, σύμφωνα με το αλ Ουέφακ.

Πάντως προς το παρόν δεν προβλέπεται να πραγματοποιηθούν κινητοποιήσεις κοντά στον τόπο όπου θα διεξαχθούν την Παρασκευή και το Σάββατο τα δοκιμαστικά και την Κυριακή ο αγώνας της Φόρμουλα 1.

Όμως νεαροί της οργάνωσης «Επανάσταση της 14ης Φεβρουαρίου», του κινήματος που ηγήθηκε των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων το 2011, έχουν καλέσει σε «τρεις ημέρες οργής», από την Παρασκευή ως την Κυριακή, με στόχο να εμποδίσουν τη διεξαγωγή του Γκραν Πρι.