Ο 38χρονος Tyrone Welcome αποδεικνύει ότι όταν κανείς έχει θέληση για ζωή, μπορεί όλα να τα καταφέρει. Αν και έχει μόνο ένα χέρι, αυτό δεν τον εμποδίζει να «φυλά» την εστία της ομάδας του, όπως κάθε άλλος τερματοφύλακας.

Παραδέχεται ότι οι αντίπαλοί του συνήθως υποτιμούν τις δυνάμεις του, αλλά όταν τον βλέπουν εν δράσει αλλάζουν γνώμη. Στους τελευταίους αγώνες του μάλιστα κατάφερε να σταματήσει τρεις φορές στις πέντε τη μπάλα σε εκτέλεση πέναλτι.

«Επειδή πρέπει να είμαι πολύ συγκεντρωμένος στο παιχνίδι, το μυαλό μου είναι πάντα ένα βήμα μπροστά. Νομίζω ότι λόγω αυτού μπορώ να προβλέπω καλύτερα τι θα συμβεί» λέει ο ίδιος.

«Είναι κάτι σαν αντίστροφη ψυχολογία. Ξέρω ότι οι πιο πολλοί θα προσπαθήσουν να ρίξουν τη μπάλα στη δεξιά μου πλευρά, και γι’ αυτό εγώ πλησιάζω πιο πολύ στην αριστερή για να τους “εμψυχώσω” να χτυπήσουν προς τα εκεί. Μόλις το τολμήσουν, ρίχνω όλο το βάρος μου προς τα εκεί και σώζω την κατάσταση. Λειτουργεί πάντα» προσθέτει.

Ο Tyrone παίζει στην ομάδα Aston Stars FC στο πρωτάθλημα Birmingham Southern League. Έχασε το χέρι του όταν ήταν 12 χρονών από ηλεκτροπληξία, όταν ένα καλώδιο που μετέφερε άγγιξε ένα καλώδιο τροφοδοσίας.