Η 32χρονη Sarah Brook από το βόρειο Λονδίνο αποφάσισε να καθυστερήσει τη χημειοθεραπεία της ώστε να γεννηθεί υγιές το παιδί της και τώρα δεν θα ζήσει για να δει την κόρη της να μεγαλώνει.

Η Sarah ήταν έξι μηνών έγκυος όταν έμαθε ότι οι πρωινές ναυτίες και οι πόνοι στη μέση δεν ήταν τα γνωστά συμπτώματα μιας εγκυμονούσας, αλλά ένας όγκος στο έντερο.

Οι γιατροί την ενημέρωσαν ότι οι ορμόνες της μεγέθυναν επικίνδυνα τον όγκο και θα μπορούσε να καθυστερήσει τη χημειοθεραπεία της μόνο για δύο εβδομάδες, πριν χειροτερέψει η κατάστασή της. Η απόφαση ήταν προειλημμένη.

«Ήθελα να γίνω μαμά και να συνεχίσω να είμαι σύντροφος και ο καλύτερος φίλος του άντρα μου για όσο μπορέσω» λέει η 32χρονη, που γέννησε πρόωρα με καισαρική την κόρη της, την οποία αποκαλεί «μικρό μαχητή».

Ο καρκίνος έχει κάνει μεταστάσεις στο πάγκρεας, τους πνεύμονες και το λαιμό και σύμφωνα με τους γιατρούς η ταχεία εξάπλωση και ανάπτυξη των καρκινικών όγκων της Sarah έχει εντοπιστεί σε άλλους 25 ανθρώπους παγκοσμίως.

«Ήξερα ότι το να αποκτήσω παιδί θα άλλαζε τη ζωή μου, αλλά δεν μπορούσα να φανταστώ πόσο. Το συναίσθημα μόλις την είδα ήταν μόνο αγάπη» είπε η Sarah.