Αν ξυπνήσατε στραβά μια Δευτέρα πρωί και είστε μέσα στη γκρίνια, τότε ίσως σας παρηγορεί το γεγονός ότι δεν είστε και οι μόνοι.

Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει κατά καιρούς, η Δευτέρα είναι όντως η πιο στενάχωρη ημέρα της εβδομάδας με αποτέλεσμα οι περισσότεροι άνθρωποι αντί να κάνουν κάτι για να αντιστρέψουν το κλίμα να την περνούν μέσα στη μιζέρια διαμαρτυρόμενοι.

Ορισμένες από τις επίσημες εξηγήσεις είναι ίσως το γεγονός ότι μας λείπει ήδη το Σαββατοκύριακο που αφήσαμε πίσω μας ή το ότι τρέμουμε στην ιδέα του φόρτου εργασίας που μας περιμένει στη διάρκεια της εβδομάδας.

Γι’ αυτό ίσως και οι περισσότεροι από εμάς είμαστε αντιπαραγωγικοί. Στη συνέχεια ακολουθούν κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία που ίσως δεν γνωρίζατε για την πιο δύσκολη ημέρα της εβδομάδας.

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε στην Αγγλία οι περισσότεροι άνθρωποι δεν «σκάνε» το πρώτο χαμόγελο, αν τα ρολόγια δεν δείξουν 11.15 το πρωί.

Οι πέντε καλύτεροι τρόποι για να ξεπεράσει κανείς το αίσθημα της μιζέριας που προκαλεί η Δευτέρα, είναι να δει τηλεόραση, να κάνει σεξ, να κάνει διαδικτυακές αγορές, να φάει σοκολάτα ή να σχεδιάσει τις επόμενες διακοπές του.

Ποσοστό μεγαλύτερο από το 50% αργεί να πάει στη δουλειά, επιβεβαιώνοντας με αυτό τον τρόπο τη ρήση ότι όταν κάποιος αργεί στα ραντεβού σημαίνει ότι ίσως δεν έχει και τόση διάθεση να πάει.

Οι άνθρωποι που είναι μεταξύ των 45 και των 54 βιώνουν πιο έντονα το αρνητικό αυτό συναίσθημα.

Οι Δευτέρες είναι οι λιγότερο παραγωγικές ημέρες της εβδομάδας καθώς οι δημιουργικές ώρες εργασίας δεν ξεπερνούν τις 3,5.

Σύμφωνα με έρευνα που έχει γίνει στη Βρετανία, τις Δευτέρες έχει σημειωθεί αύξηση 20% στο ποσοστό των ατόμων που παθαίνουν καρδιακή προσβολή το οποίο οφείλεται ίσως στο άγχος που προκαλεί η επιστροφή στο γραφείο.