Ήταν μία ελκυστική σαραντάρα αλλά σήμερα, μετά την επίθεση από τον πρώην σύντροφό της με βιτριόλι, η Patricia Lefranc θεωρεί τον εαυτό της «τέρας».

Η μητέρα τριών παιδιών έγινε στόχος του πρώην συντρόφου της Richard Remes ο οποίος της επιτέθηκε με βιτριόλι το 2009. Η γυναίκα μίλησε για πρώτη φορά σε βρετανικό περιοδικό για τη στιγμή που τη σημάδεψε σωματικά και συναισθηματικά.

Από το οξύ έλιωσαν η μύτη και τα βλέφαρά της ενώ έχασε επίσης ένα δάχτυλο, την όραση από το ένα της μάτι και την ακοή από το ένα της αυτή. Βρέθηκε πολύ κοντά στο θάνατο καθώς η ουσία άρχισε να καίει την καρδιά και τους πνεύμονες της αλλά τα ενθέματα στο στήθος της σταμάτησαν τη μεγαλύτερη ζημιά.

Έπειτα από 86 επεμβάσεις η 48χρονη βρίσκεται σε διαρκή πόνο αλλά η σκέψη πως θα δει μια μέρα τα παιδιά της παντρεμένα και χαρούμενα την κάνει να συνεχίζει τη ζωή της.

«Με έκανε ένα τέρας. Μερικές μέρες απλά κλαίω. Ο κόσμος με κοιτά και κοροϊδεύει την εμφάνισή μου. Είναι για μένα μία ισόβια καταδίκη, οπότε γιατί να μην καταδικαστεί κι εκείνος;», είπε για τον πρώην σύντροφό της που δήλωσε ένοχος στο δικαστήριο.

Η Patricia γνώρισε το 57χρονο όταν μετακόμισαν στο ίδιο συγκρότημα πολυκατοικιών το 2008. Έπειτα από αρκετά ραντεβού έμαθε πως ήταν παντρεμένος με 5 παιδιά και προσπάθησε να τον χωρίσει. «Είπα πως μπορούμε να είμαστε μόνο φίλοι. Δεν είχαμε κοιμηθεί μαζί και δεν ήθελα να διαλύσω μία οικογένεια», λέει. Αλλά ο Remes ήταν αποφασισμένος για τη σχέση αυτή και σύντομα άρχισαν να συναντούνται στο διαμέρισμα της Patricia.

Κάποια στιγμή έμαθε για τις συναντήσεις η σύζυγός του και τον έδιωξε από το σπίτι αλλά ο Remes επέστρεψε σύντομα στην οικογένειά του κι έβλεπε την Patricia κρυφά.

Κατά τη διάρκεια διακοπών στη Αίγυπτο το 2009 η γυναίκα συνειδητοποίησε για πρώτη φορά τη σκοτεινή πλευρά του Remes όταν εκείνος άρχισε να μιλά για ταινίας βίας που περιλάμβαναν βασανισμούς γυναικών. Όταν επέστρεψαν αρνήθηκε να τον ξανασυναντήσει.

Η απόφαση αυτή πυροδότησε την εμμονή του 57χρονου που έφτασε να κυκλοφορεί με μία μπλούζα που είχε το πρόσωπο της γυναίκας και έγραφε «Σ’ αγαπώ».

Η Lefranc ειδοποίησε τότε την αστυνομία αλλά οι αρχές τη συμβούλεψαν απλά να μετακομίσει. Τέσσερις ημέρες αργότερα ο Remes την επισκέφθηκε στο νέο της σπίτι μεταμφιεσμένος σε κούριερ.

Μόλις άνοιξε την πόρτα της έριξε βιτριόλι στο πρόσωπο και το επάνω μέρος τους σώματος.

Η Lefranc θυμάται πως ήταν σίγουρη πως θα πέθαινε αλλά οι γείτονες άκουσαν τα ουρλιαχτά της και κατάφεραν να τη μεταφέρουν στη μονάδα εγκαυμάτων κοντινού νοσοκομείου όπου έμεινε σε κώμα για τρεις μήνες. Τα παιδιά της, 28,28 και 13 χρονών δεν έφυγαν στιγμή από το πλευρό της ενώ ο δράστης συνελήφθη χάρη στην περιγραφή αυτόπτη μάρτυρα.

Ο Remes καταδικάστηκε σε φυλάκιση 30 ετών για απόπειρα δολοφονίας. Στο δικαστήριο επέμενε πως δεν είχε συνειδητοποιήσει πόση ζημιά θα προκαλούσε το βιτριόλι…