Έναν 31χρονο συνέλαβε η αστυνομία της Νότιας Κορέας ως ύποπτος της δολοφονίας της φίλης του, ο θάνατος της οποίας είχε αρχικά αποδοθεί σε πνιγμό όταν κατάπιε ένα ζωντανό μικρό χταπόδι, μια σπεσιαλιτέ της χώρας.

Μετά τις έρευνες πολλών μηνών, ο ύποπτος που έγινε γνωστός μόνο με το όνομα Κιμ, συνελήφθη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, δήλωσε ο εισαγγελέας της Ιντσεόν, δυτικού προαστίου της Σεούλ, Λι Γκέον-Τάε. «Ο ίδιος απορρίπτει την κατηγορία, όμως πιστεύουμε πως έχουμε αρκετές αποδείξεις εναντίον του», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο 31χρονος πήγε σε ξενοδοχείο της Ιντσεόν με τη φίλη του τον Απρίλιο του 2010, αφού πρώτα αγόρασε δύο μικρά ζωντανά χταπόδια από γειτονικό εστιατόριο. Λίγο μετά ειδοποίησε την ρεσεψιόν ότι η φίλη του Γιούν πνιγόταν και δεν ανέπνεε αφού έφαγε ένα από τα θαλασσινά. Η 24χρονη κοπέλα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και πέθανε 16 ημέρες αργότερα. Στο λαιμό της βρέθηκε ένα πλοκάμι και ο θάνατός της αποδόθηκε σε ασφυξία.

Όμως ο πατέρας του θύματος ανακάλυψε πως η κοπέλα είχε κάνει ασφάλεια ζωής ύψους 200 εκατομμυρίων γουόν (133.300 ευρώ) με δικαιούχο τον σύντροφό της γι’ αυτό κατήγγειλε το γεγονός και η αστυνομία άρχισε έρευνες. Οι αστυνομικοί πιστεύουν πως ο ύποπτος έπνιξε την κοπέλα με το πλοκάμι ενός μεγάλου χταποδιού ή με ένα μαξιλάρι.