Γυμνός στη μέση του δρόμου, ουρλιάζοντας και χτυπώντας τα χέρια του στο πεζοδρόμιο βγήκε ο Jason Russell. Πρόκειται για τον άνθρωπο που έχει γίνει διάσημος το τελευταίο διάστημα εξαιτίας ενός βίντεο που έχει κατασκευάσει σχετικά με την «εκστρατεία κατά του Τζόζεφ Κόνυ».

Ο Κόνυ, σύμφωνα με τις μαρτυρίες του βίντεο που έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου είναι ένας στρατολόγος παιδιών από την Ουγκάντα που απαγάγει παιδιά και τα μετατρέπει σε δολοφόνους. Η αποκάλυψη έχει κάνει τον γύρο του κόσμου με το βίντεο του Jason Russell, να έχει ευαισθητοποιήσει πολίτες από τη μία άκρη της γης ως την άλλη.

Το περιστατικό όμως που έρχεται τώρα στη δημοσιότητα φανερώνει ότι ο Jason Russell., ίσως να μην είναι σε φυσιολογική ψυχολογική κατάσταση.

Συνελήφθη από τις αρχές καθώς έτρεχε γυμνός στους δρόμους και σύμφωνα με άλλες πηγές αυνανιζόταν φωνάζοντας και χτυπούσε ό,τι έβρισκε μπροστά του και μεταφέρθηκε σε ψυχιατρική κλινική με το αιτιολογικό ότι μπορούσε να «προξενήσει κακό στον εαυτό του ή και σε άλλους».

Το τελευταίο διάστημα σύμφωνα με συνεργάτες του, μέλη της εκστρατεία «Κόνυ 2012», δήλωσαν ότι είχε εξαντληθεί, δεν έτρωγε και είχε πάθει αφυδάτωση. Σύμφωνα με το δίκτυο tmz, που έχει καταγράψει με βίντεο την μανιώδη κατάστασή του στους δρόμους, ο Jason Russell, ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ και βανδάλισε κάποια αυτοκίνητα.