Έλεγε πως είχε σημαντική αναπηρία έπειτα από ένα ατύχημα, πως είναι αναγκασμένος να κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο. Λάμβανε μάλιστα επιδόματα ύψους 62 χιλιάδων λιρών. Αλλά ο 64χρονος Τέρι Πικ όχι μόνο μπορούσε να κινηθεί αλλά συμμετείχε σε διεθνείς διαγωνισμούς τοξοβολίας και ταξίδεψε μέχρι την Ταϊλάνδη για να βρει γυναίκα.

Όταν το βρετανικό υπουργείο Εργασίας τον ανακάλυψε- καθώς εκπροσωπούσε τη Βρετανία στο πρωτάθλημα τοξοβολίας του 2002 στη Μελβούρνη!- ο Πικ εξαφανίστηκε αλλά συνελήφθη τελικά το Φεβρουάριο στο αεροδρόμιο του Μπέρμιγχαμ, αφού είχε εκδοθεί ένταλμα για τη σύλληψή του.

Οι ερευνητές τον κατέγραψαν να φορτώνει αποσκευές σε ένα τρέιλερ.

Όταν η απάτη του αποκαλύφθηκε έφυγε από τη Βρετανία, πήγε στην Ταϊλάνδη όπου και νυμφεύτηκε και στη συνέχεια έφτασε στην Αυστραλία. Εντοπίστηκε όμως όταν κυκλοφόρησαν φωτογραφίες του σε μία πισίνα.

Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε φυλάκιση εννέα μηνών αφού δήλωσε ένοχος για παράνομη λήψη επιδομάτων ύψους 62 χιλιάδων λιρών- περίπου 75.000 ευρώ-το διάστημα Οκτωβρίου 2002- Μαΐου 2007.

Στο δικαστήριο αποκαλύφθηκε πως ο Πικ είχε όντως τραυματιστεί πολύ σοβαρά σε ατύχημα το 1994, με αποτέλεσμα όντως να μην μπορεί να κινηθεί και να αναγκαστεί να αφήσει τη δουλειά του.

Η κατάστασή του άρχισε να βελτιώνεται από το 2000, αλλά η βελτίωση ήταν τόσο σταδιακή που δεν ενημέρωσε, ως όφειλε, την αρμόδια υπηρεσία που χορηγούσε τα επιδόματα.