Μία απίστευτη προσφορά δέχτηκε η Λίζα Μακίν και μάλιστα από τον σύντροφό της. Όταν έμαθαν πως το μωρό που περίμεναν ενδεχομένως να έπασχε από σύνδρομο Down, ο πατέρας του παιδιού της προσέφερε, όπως λέει η ίδια, χρήματα για να προχωρήσει σε διακοπή της κύησης!

«Αγαπώ το μωρό μου και η σκέψη πως κάποιος θα μπορούσε να βάλει μία τιμή στο κεφάλι του ήταν αηδιαστική!», λέει η 28χρονη σήμερα Λίζα. «Δεν υπάρχει κανένα ποσό στον κόσμο που θα μπορούσε κάποιος να μου δώσει . Είχα χάσει ένα μωρό πριν τον Τόμι και ξέρω πόσο απαίσιο είναι το συναίσθημα…»

Η Λίζα ήταν ενθουσιασμένη όταν έμαθε πως ήταν έγκυος, την άνοιξη του 2009. Το ίδιο χαρούμενος ήταν και ο μπαμπάς του μωρού. Όμως μετά τον υπέρηχο των 12 εβδομάδων, ο γιατρός της είπε να κάνει μία εξέταση αίματος. Όταν τα αποτελέσματα βγήκαν της είπαν πως υπήρχε μία πιθανότητα στις 13 το μωρό να γεννηθεί με σύνδρομο Down. Ένα δεύτερο τεστ το επιβεβαίωσε.

Αλλά για τη Λίζα, που έχει επίσης τρεις κόρες, αυτό δεν έκανε καμία διαφορά. «Το σύνδρομο Down δεν έκανε καμία διαφορά. Είναι απίθανο να τον βλέπω να προχωρά στη ζωή του».

Ο μπαμπάς του Τόμι έμαθε την ίδια μέρα την πιθανότητα το μωρό να γεννηθεί ε αυτό το σύνδρομο. «Όταν συνειδητοποίησα τι μου έλεγε, ο θυμός μου ξεχείλιζε, ούρλιαζα και φώναζα, ήμουν τόσο σοκαρισμένη… Δεν ξαναμιλήσαμε ποτέ», λέει.

Έτσι, ο μπαμπάς του Τόμι δεν τον έχει δει ποτέ. «Εάν το ήθελε δεν θα τον σταματούσα. Η πόρτα είναι ανοιχτή αν θέλει να έχει ρόλο στη ζωή του Τόμι», λέει η μαμά του.

Ο πατέρας του μωρού έχει μετανιώσει για την αρχική του αντίδραση και επιμένει πως τα χρήματα δεν ήταν απόπειρα δωροδοκίας. «Δεν πίστευα πως θα μπορέσω να το δεχτώ. Συζητούσαμε το ενδεχόμενο της άμβλωσης και είπα “θα σου δώσω 2.000 λίρες, μπορείς να πας διακοπές με τα κορίτσια, θα σε βοηθήσει να το ξεπεράσεις”. Δεν ήθελα ποτέ να ακουστεί σαν: “σου δίνω λεφτά για να σκοτώσεις αυτό το μωρό”. Νιώθω απαίσια», δήλωσε στην εφημερίδα Sun.