Ένας από τους χαρακτηριστικότερους πίνακες της pop art, δημιούργημα του Ρόι Λίχτενσταϊν, πρόκειται να βγει στο «σφυρί» το Μάιο, με τιμή που αναμένεται να φτάσει τα 40 εκατ. δολάρια.

Το «Κοιμισμένο Κορίτσι», όπως είναι ο τίτλος του έργου απεικονίζει το πρόσωπο μιας ξανθιάς, και όπως τα περισσότερα έργα του καλλιτέχνη είναι εμπνευσμένος από τον κόσμο των κόμικς. Φιλοτεχνήθηκε το 1964.

Η δημοπράτηση του έργου είναι προγραμματισμένη για τις 9 Μαΐου στο πλαίσιο της συνεδρίας του Sotheby’s, για έργα μοντέρνας και σύγχρονης Τέχνης. Πριν την πώλησή του θα εκτεθεί στο Λος Άντζελες, το Χονγκ Κονγκ, το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη.

«Το “Κοιμισμένο Κορίτσι” είναι ένα από τα μεγάλα αριστουργήματα του 20ου αιώνα, και προσμετράται στις μεγάλες εικονικές αναπαραστάσεις γυναικών που έγιναν από τον Πάμπλο Πικάσο, τον Κονσταντίν Μπρανκούζι και τον Αμεντέο Μοντιλιάνι μεταξύ άλλων πρωτοπόρων», τονίζει στην ανακοίνωσή του ο Τομπάιας Μέγιερ, επικεφαλής του τομέα Παγκόσμιας Μοντέρνας Τέχνης.

«Τα… κορίτσια του Λίχτενσταϊν είναι αναμφισβήτητα μεταξύ των πλέον περιζήτητων έργων στη σημερινή αγορά και ειδικότερα το “Κοιμισμένο Κορίτσι” υπήρξε ιδιαίτερα πολύφερνο από την ημέρα της δημιουργίας του το 1964. Είναι αφοπλιστικά φρέσκο, λες και φιλοτεχνήθηκε μόλις χθες», προσθέτει.