Ένα βαθούλωμα είχε μείνει στο κεφάλι του 32χρονου Tim Barter για να του θυμίζει το σοβαρό ατύχημα στο οποίο τραυματίστηκε σοβαρά με αποτέλεσμα να μείνει σε κώμα. Πέφτοντας από ύψος σχεδόν οκτώ μέτρων είχε σπάσει το κρανίο, την κόγχη του ματιού και τμήμα από το ζυγωματικό του.

Χάρη σε μία πρωτοποριακή επέμβαση που έγινε για πρώτη φορά στη Βρετανία ο νεαρός άνδρας έχει πλήρως αναρρώσει και τα τραύματα του ίσα που φαίνονται πια.

Οι χειρουργοί στο νοσοκομείο King’s College χρησιμοποίησαν την πιο σύγχρονη τεχνολογία για να σχεδιάσουν πλάκες τιτανίου για να αποκαταστήσουν το κρανίο του ενώ το κενό γέμισε με λίπος από το στομάχι του.

«Η ζωή μου είχε σταματήσει για κάποιους μήνες. Δεν μπορούσα να δουλέψω και τα έβλεπα όλα διπλά. Φοβόμουν πως η όρασή μου δεν θα επέστρεφε ποτέ στο κανονικό», δηλώνει ο ίδιος.

Η ζωή του Barter άλλαξε για πρώτη φορά το 2009, όταν επιχείρησε να μπει στο σπίτι του σκαρφαλώνοντας την υδρορροή επειδή είχε ξεχάσει τα κλειδιά του. Όμως ο σωλήνας υποχώρησε από το βάρος του με αποτέλεσμα να πέσει από ύψος σχεδόν οκτώ μέτρων και να χτυπήσει πέφτοντας σε ένα τοίχο από τούβλα.

Η δεύτερη φορά που η ζωή του άλλαξε ήταν όταν υποβλήθηκε στην πρωτοποριακή επέμβαση, επιστρέφοντας στη φυσιολογική του καθημερινότητα.