Ο συντηρητικός υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Ρικ Σαντόρουμ είναι πιθανόν να δει τα ποσοστά του να αυξάνονται στην σημερινή προκριματική ψηφοφορία στο Μίσιγκαν, χάρη στους σκληροπυρηνικούς Δημοκρατικούς που σκοπεύουν να τον στηρίξουν.

Οι υποστηρικτές του Δημοκρατικού Κόμματος και οι υπεύθυνοι της στρατηγικής του στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ κάλεσαν τους ψηφοφόρους του κόμματος και τους ανεξάρτητους να ψηφίσουν τον Σαντόρουμ σε μια προσπάθεια να αποδυναμώσουν τον Μιτ Ρόμνεϊ, τον οποίο δεν θέλει να αντιμετωπίσει ο Ομπάμα στις 6 Νοεμβρίου.

«Πιστεύω πως ο Σαντόρουμ είναι απολύτως “ραδιενεργός” και θα φέρει την εκλογική καταστροφή στους Ρεπουμπλικάνους, θα προσφέρει μια συντριπτική νίκη στον Ομπάμα», τόνισε ο Τζο ΝτιΣάνο, επικεφαλής τις προεκλογικής εκστρατείας των Δημοκρατικών στο Μίσιγκαν. «Πρέπει να επικεντρωθούμε στον έναν και πραγματικό αντίπαλο, τον Ρόμνεϊ» πρόσθεσε.

Η προκριματική ψηφοφορία για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων είναι ανοικτή στο Μίσιγκαν και σε άλλες πολιτείες, που σημαίνει ότι μπορούν να ψηφίσουν υποστηρικτές του Δημοκρατικού Κόμματος και ανεξάρτητοι.

Περίπου 850.000 άνθρωποι είχαν ψηφίσει στο Μίσιγκαν το 2008. Το 7% του εκλογικού σώματος στις προκριματικές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στην πολιτεία αυτή ήταν Δημοκρατικοί, σύμφωνα με exit poll. Αυτήν την φορά θα βοηθήσουν τον Σαντόρουμ να συγκεντρώσει όσο περισσότερους από τους 30 εκλέκτορες του Μίσιγκαν.

Σχεδόν 12.000 Δημοκρατικοί εξέφρασαν ενδιαφέρον να ψηφίσουν τον Σαντόρουμ όταν ρωτήθηκαν σε τηλεφωνική δημοσκόπηση, διευκρίνισε ο ΝτιΣάνο, αν και ακόμα δεν είναι σαφές πόσοι τελικά θα ψηφίσουν.

Οι Δημοκρατικοί θέλουν να επισημάνουν πόσο ευάλωτος είναι ο Ρόμνεϊ στο Μίσιγκαν, την πολιτεία που μεγάλωσε και της οποίας κυβερνήτης και μάλιστα ιδιαίτερα δημοφιλής ήταν ο πατέρας του. Ο Ρόμνεϊ συγκεντρώνει σχεδόν το ίδιο ποσοστό με τον Σαντόρουμ στην πολιτεία αυτή, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.