Βλέποντάς τη να πραγματοποιεί δύσκολες ασκήσεις επάνω στη δοκό ισορροπίας, στο μονόζυγο ή στο έδαφος δύσκολα θα πίστευε κανείς ότι η 13χρονη Lola Walters είναι… τυφλή!

Το νεαρό κορίτσι γεννήθηκε με πρόβλημα στα μάτια (κατάσταση Nystagmus), που προκαλεί τα μάτια της να κινούνται συνεχώς με αποτέλεσμα να τα βλέπει όλα διπλά και να μην έχει αντίληψη του βάθους.

Μπορεί να ξεχωρίζει αντικείμενα σε απόσταση 1,5 μόλις μέτρου.

«Οι περισσότεροι με τους οποίους συναγωνίζομαι δεν γνωρίζουν την κατάστασή μου και σε ό,τι με αφορά προτιμώ να παραμείνει έτσι, ώστε να μη με βαθμολογούν διαφορετικά» λέει η ίδια.

Η μητέρα της, η Beth, την υιοθέτησε όταν ήταν 2 ετών από ένα ορφανοτροφείο στη Βουλγαρία.

Με το που την αντίκρισε στην ιστοσελίδα του ιδρύματος την αγάπησε αμέσως. «Είχα χωρίσει από τον άντρα μου, ήμουν 32 ετών και πάντοτε με ενδιέφερε το θέμα της υιοθεσίας ενός παιδιού από μια ξένη χώρα. Τυχαία τη βρήκα και από τη στιγμή που την είδα ήξερα ότι είχε γεννηθεί για να γίνει κόρη μου» λέει συγκινημένη.

«Δε μου αρέσει να χρησιμοποιώ τον όρο “τυφλή”, παρόλο που πρακτικά θεωρείται τυφλή. Μπορεί να δει. Απλά ό,τι βρίσκεται μπροστά της κινείται συνεχώς και δεν μπορεί να κρίνει σωστά τις αποστάσεις ή να εστιάσει καλά» προσθέτει.