Πλαστός πίνακας με τίτλο «Μήλο»του Δημήτρη Γέρου δημοπρατήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στη Λευκωσία, σύμφωνα με καταγγελία του ίδιου του Έλληνα εικαστικού.

Ο ζωγράφος δήλωσε στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» ότι το έργο είναι «κραυγαλέα πλαστό» και όχι δικό του. «Διασύρει τη φήμη μου, δυσφημεί την τέχνη μου και θα καταφύγω στα αρμόδια δικαστήρια», τόνισε ο κ. Γέρου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πρόκειται «για απερίγραπτο κατασκεύασμα» που ο Δημήτρης Γέρος ανακάλυψε τυχαία στο διαδίκτυο. Το θέμα που έχει πλαστογραφηθεί είναι γνωστό γιατί έχει δημοσιευθεί πολλές φορές. Ο ίδιος έχει κάνει 2-3 παραλλαγές σε μπλε και καφέ αποχρώσεις, ενώ μια μπλε παραλλαγή, όπου το έργο είναι στρογγυλό, ανήκει στη συλλογή του καλλιτέχνη.

Πλαστογράφηση έργων του κ. Γέρου έχει γίνει αρκετές φορές και όλα, όπως δηλώνει ο καλλιτέχνης, «είναι εξαιρετικά κακοφτιαγμένα και είναι πολύ εύκολο να φανεί η πλαστότητά τους γιατί η τεχνική μου είναι ιδιαίτερη και πολύ δύσκολη και δεν μπορούν να τα αντιγράψουν με σχετική πειστικότητα».

Σε περίπτωση προσβολής πνευματικού δικαιώματος, οι ποινές είναι είτε πρόστιμο περίπου 50.000 ευρώ, είτε ποινή φυλάκισης μέχρι 3 χρόνια, είτε συνδυασμός και των δύο ποινών.