Μια ομάδα νεαρών ιρακινών χάκερ την έφεραν στο Ισλαμικό Κράτος εκεί που δεν περίμενε.

Οι πιτσιρικάδες γέμισαν τα προπαγανδιστικά κανάλια του με πορνογραφικό υλικό, επιφέροντας κωμικοτραγικές καταστάσεις.

«Πείραξαν», ας πούμε, μια εικόνα του νέου media center που άνοιξε το χαλιφάτο στα εδάφη της Συρίας που ελέγχει ακόμα και την έκαναν να φαίνεται σαν να βλέπουν πορνό τα υψηλόβαθμα στελέχη του ανατριχιαστικού κρατιδίου!

Τα μέλη της χακερίστικης ομάδας Daeshgram είπαν πως θέλησαν να προκαλέσουν δυσπιστία στις τάξεις των φονταμενταλιστών, παίζοντας με τα μηνύματα που μεταδίδονται από τα επίσημα προπαγανδιστικά τους όργανα. Και φαίνεται πως το πέτυχαν.

oirytni2

«Η πρόθεσή μας ήταν να πλημμυρίσουμε το Amaq με υλικό, ώστε να διαλύσουμε την αξιοπιστία του Amaq, του ειδησεογραφικού υποτίθεται δικτύου», είπε ένα ανώνυμο μέλος τους στο «Newsweek».

Το Daeshgram συγκεντρώνει τα ηλεκτρονικά πυρά του κατά του Isis εδώ και καιρό, διακόπτοντας τις επικοινωνίες του, όπως στην πλατφόρμα κωδικοποιημένων μηνυμάτων Telegram, αλλά και ρίχνοντας την επίσημη ειδησεογραφική σελίδα του αυτοανακηρυγμένου χαλιφάτου, την Amaq.

Άλλες πάλι φορές, γεμίζουν με πορνογραφικό υλικό και ομοφυλοφιλικές εικόνες τα κανάλια επικοινωνίας του Ισλαμικού Κράτους, σε έναν παράπλευρο κυβερνοπόλεμο που μαίνεται στο περιθώριο του πραγματικού…