Θυμάστε τις «Νύχτες με τον Εχθρό μου» (1991) με την Τζούλια Ρόμπερτς, όπου σκηνοθετεί την αυτοκτονία της και αλλάζει ταυτότητα για να γλιτώσει από τον βάναυσο σύζυγό της;

Κάτι αντίστοιχο πέρασε η 33χρονη Charlotte Mitchell, όταν ο πρώην της Andrew Newman αποφάσισε να της κάνει τη ζωή κόλαση.

Στο πιο πρόσφατο επεισόδιο τον Μάρτιο του 2017, αυτό που κατέληξε στην πενταετή φυλάκιση του Newman, την κυνήγησε με ένα τσεκούρι, κι εκείνη για να γλιτώσει καρφώθηκε πάνω σε μια καγκελόπορτα.

Και πάνω που νόμιζε πως η οδύσσειά της είχε πάρει τέλος, εμφανίστηκε ο αιμοσταγής πρώην και τη χτυπούσε ανηλεώς στο πρόσωπο, καθηλωμένη και ανήμπορη καθώς ήταν στο κάγκελο.

Η ουλή στο πόδι της μοιάζει «με δάγκωμα καρχαρία», αν και όπως λέει η 33χρονη αυτό δεν είναι παρά το λιγότερο της όλης ιστορίας. Η επίθεση έλαβε χώρα μήνες μετά τον οριστικό χωρισμό του ζευγαριού, ένας χωρισμός που ερχόταν υποτίθεται να δώσει τέλος σε χρόνια κακοποίησης και εκφοβισμού.

Το ζευγάρι είχε γνωριστεί σε μια παμπ πριν από τρία χρόνια και στις αρχές ο Newman ήταν ένας καλός και τρυφερός σύντροφος. Σύντομα ωστόσο μεταμορφώθηκε σε τέρας που ήθελε να ελέγχει ολοκληρωτικά τη ζωή της και απολάμβανε σαδιστικά τόσο την ψυχολογική όσο και τη σωματική βία.

Η κοπέλα μοιράστηκε την ιστορία της στο πλαίσιο μιας βρετανικής εκστρατείας κατά της γυναικείας κακοποίησης (16 Days of Action Against Domestic Violence), όταν είπε: «Το να συνειδητοποιήσεις ότι ο άντρας που αγάπησες δεν θα αλλάξει ποτέ, είναι ένα πικρό ποτήρι να καταπιείς … Τα ψυχικά σημάδια που μου άφησε ο Andrew είναι πιο βαθιά από αυτό που έχω στο πόδι μου».

shutterstock742271980

Η Charlotte γνώρισε τον 46χρονο φίλο της τον Δεκέμβριο του 2014 και όλα έμοιαζαν ιδανικά. Εκείνος της μαγείρευε κάθε βράδυ και της έκανε ένα σωρό εκπλήξεις. Έπειτα από ένα εξάμηνο όμως είδε τη συμπεριφορά του να αλλάζει μαγικά. Ο τύπος έγινε μυστηριώδης, έβγαινε έξω χωρίς να ενημερώνει και απαιτούσε συνεχώς περισσότερα από τη σύντροφό του.

«Έγινε πολύ ψυχρός. Ο άνθρωπος που ήταν στις αρχές είχε εξαφανιστεί», ομολογεί εκείνη, «παρά το γεγονός όμως ότι ήταν απαιτητικός, δεν πίστευα ποτέ πως θα γινόταν βίαιος». Κι όμως έγινε. Στην αρχή για ψιλοπράματα, όπως το φαγητό που δεν του άρεσε.

Η κοπέλα τον είχε καταγγείλει μάλιστα αρκετές φορές στην αστυνομία, πάντα όμως απέσυρε τις κατηγορίες, γιατί «ήμουν μαγεμένη μαζί του». Ο Newman έφτασε να παρακολουθεί το τηλέφωνό της, να τσεκάρει τα μηνύματά της και να ασκεί ολοκληρωτικό έλεγχο στη ζωή της.

Τα πράγματα ξέφυγαν το 2016, όταν άρχισε να τη γρονθοκοπά σε κάθε ευκαιρία. Τον Νοέμβριο του 2016 καταδικάστηκε σε 12 μήνες φυλάκιση, βγήκε όμως σε λίγους μήνες και άρχισε να απειλεί όποιον ήξερε και δεν ήξερε η κοπέλα για να την πείσουν να τα ξαναβρούν. Η ίδια δέχτηκε να βγουν τον Μάρτιο του 2017, για να απαλλάξει τους οικείους της από την ταλαιπωρία, παίρνοντας ωστόσο και τρίτο πρόσωπο μαζί της, γιατί φοβόταν πολύ. Και τότε της είπε: «Περίμενε να βρεθούμε οι δυο μας. Θα σε σκοτώσω»!

Και την επομένη που βρισκόταν η κοπέλα στο σπίτι φίλου της, όρμησε μέσα με ένα τσεκούρι στο χέρι. Την ώρα που τα έκανε λίμπα, η Charlotte κατάφερε να φτάσει ως την εξώπορτα του κήπου, μόνο που τη βρήκε κλειστή. Εκεί ήταν που γαντζώθηκε στο κάγκελο από το πόδι και εκεί την έσπασε για άλλη μια φορά στο ξύλο ο πρώην.

Και την ώρα που τον έπιανε η αστυνομία, έδωσε όρκο ιερό πως τα πέντε χρόνια θα περάσουν και θα είναι ξανά στη ζωή της. Με τον τρόπο που ξέρει φυσικά…