Το Facebook ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του αρχιμαφιόζου Τοτό Ριίνα για το ότι έσβησε συλλυπητήρια μηνύματα που είχαν αναρτήσει χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης μετά τον θάνατο του αρχηγού της Κόζα Νόστρα, αναφέρουν με έμφαση τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

O Ριίνα πέθανε σε νοσοκομείο της πόλης Πάρμα την περασμένη Παρασκευή και ενταφιάστηκε σήμερα το πρωί στο Κορλεόνε της Σικελίας.

Όπως γράφει στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα La Repubblica, εκπρόσωπος του Facebook δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Associated Press ότι «τα μηνύματα σβήστηκαν κατά λάθος» και πως τώρα, αναρτήθηκαν εκ νέου.

Η εκπρόσωπος του Facebook τόνισε ότι «τα συγκεκριμένα μηνύματα σβήστηκαν όταν κάποιοι χρήστες παραπονέθηκαν, διότι τα θεώρησαν αντίθετα στους κανόνες του συγκεκριμένου μέσου κοινωνικής δικτύωσης» και ολοκλήρωσε υπογραμμίζοντας ότι «πρόκειται για λάθος». Δεν έγινε, όμως, λεπτομερής αναφορά στην αιτία για την οποία τελικά αναρτήθηκαν και πάλι τα συλλυπητήρια μηνύματα για τον θάνατο του αρχινονού της σικελικής μαφίας, ο οποίος είχε καταδικασθεί σε 26 φορές ισόβια.

Η La Repubblica, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, υπενθυμίζει μόνον ότι σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές του Facebook, απαγορεύονται μηνύματα τα οποία μπορεί να στηρίζουν εγκληματικές ή τρομοκρατικές οργανώσεις.