Ο 35χρονος Anjungi Lam επιτέθηκε σε ένα νεαρό γκέι ζευγάρι, 23 και 20 χρονών, που βρισκόταν στο μπαρ για να παραγγείλουν τα ποτά τους.

Ολότελα άγνωστοι μεταξύ τους δράστης και θύμα, το ζευγάρι κατέφτασε σε παμπ του νότιου Λονδίνου χεράκι-χεράκι και πριν το καταλάβουν ο Lam έτρεξε καταπάνω τους σπάζοντας το ποτήρι της μπίρας στο πρόσωπο του ενός.

Από το υλικό της κάμερας η αστυνομία κατάφερε να τον συλλάβει για το περιστατικό της 5ης Μαρτίου και ο Lam καταδικάστηκε πρόσφατα σε φυλάκιση 2 ετών.

Ο δράστης παραδέχτηκε πως τίποτα δεν είχε συμβεί μεταξύ τους, καθώς τα δύο αγόρια κάθονταν στο μπαρ και συζητούσαν τι θα παραγγείλουν.

saoifhdso1

Τα σπασμένα γυαλιά πετσόκοψαν το πρόσωπο του θύματος, την ίδια ώρα που τα θραύσματα έφτασαν και στα μάτια του συντρόφου του.

Ο Lam όρμησε αμέσως έξω από την παμπ, πιάστηκε ωστόσο στο κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης. Και αποδείχτηκε πως είχε εργαστεί παλαιότερα στο ίδιο μπαρ, τον είχαν απολύσει όμως γιατί δεν ήταν καθόλου συνεπής στα καθήκοντά του. Τον συνέλαβαν στις 19 Μαΐου και καταδικάστηκε μόλις την περασμένη βδομάδα.

Ο αξιωματικός της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου, Lance Sharrock, σχολίασε σχετικά: «Ήταν μια εντελώς απρόκλητη επίθεση. Ο Lam δεν γνώριζε το θύμα και τον σύντροφό του, δεν είχαν μιλήσει ποτέ και δεν είχαν καμία διαφωνία που να προκάλεσε τέτοια βίαιη αντίδραση».

Η ομοφοβία φαίνεται πως ήταν το κίνητρό του…