Ένα ναυάγιο που στοίχειωνε τις ακτές της Καλιφόρνια τα τελευταία 80 χρόνια αναγνωρίστηκε επιτέλους και δεν είναι παρά ένα τάνκερ που είχε μετατραπεί σε άντρο παρανομίας!

Η σειρά ντοκιμαντέρ «What on Earth» του Science Channel ερεύνησε το ναυάγιο και έβγαλε ετυμηγορία. Το μήκος των 295 ποδιών του έκανε τους ερευνητές να υποθέσουν αρχικά πως αυτό ήταν το κρουαζιερόπλοιο Lyubov Orlova, ένα πλοίο 4.250 τόνων που μπορούσε να μεταφέρει 110 επιβάτες.

Είχε κατασκευαστεί στη Γιουγκοσλαβία και το χρησιμοποιούσαν για ταξιδάκια γύρω από την Ανταρκτική. Το 2010 ωστόσο το πλήρωμά του το εγκατέλειψε στη Νέα Γη του Καναδά, καθώς ήταν απλήρωτο εδώ και καιρό, και το 2013 ήταν να μεταφερθεί στον Άγιο Δομίνικο της Καραϊβικής για να αποσυναρμολογηθεί.

Λύθηκαν όμως οι κάβοι του και επέπλεε πια στον βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό και κάποια στιγμή πρέπει να βυθίστηκε. Αυτό δεν εξηγεί όμως πώς βρέθηκε μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά και στην άλλη πλευρά μάλιστα των ΗΠΑ!

ssjgigippgpweewfsd1

Κι έτσι οι ερευνητές αναγκάστηκαν να το ψάξουν κι άλλο. Βρήκαν λοιπόν πως δεν ήταν κατασκευασμένο από μέταλλο, όπως είχαν υποθέσει, αλλά από τσιμέντο. Και τώρα μας λένε πως είναι πιθανότατα το περιβόητο «Μόντε Κάρλο», το διαβόητο πλοίο της αμαρτίας του 1930 που είχε μετατρέψει η Μαφία σε πλωτό οίκο ανοχής αλλά και χαρτοπαικτική λέσχη.

Το τάνκερ επέπλεε σε διεθνή ύδατα, κι έτσι η αστυνομία δεν μπορούσε να κλείσει το καζίνο και τον οίκο ανοχής που λειτουργούσαν στα καταστρώματά του, καθώς τόσο ο πολιτειακός όσο και ο ομοσπονδιακός νόμος δεν είχαν καμιά δικαιοδοσία εκεί. Ήταν αγκυροβολημένο στα ανοιχτά των ακτών του Κολοράντο εκείνη την Πρωτοχρονιά του 1937, όταν χτυπήθηκε από τρομερή καταιγίδα και εξόκειλε στα ρηχά, όπου αποκαλύπτεται κάθε τόσο από την παλίρροια.

Και παρά το γεγονός ότι όταν εξόκειλε ήταν γεμάτο με δεκάδες χιλιάδες δολάρια, ένα τρελό ποσό για τα τέλη της δεκαετίας του 1930, κανείς δεν πήγε ποτέ να διεκδικήσει τα λεφτά, γιατί στη στεριά ο τζόγος και η πορνεία παρέμεναν παράνομα…