Νεκρός από πυρά αγνώστων έπεσε χθες στο Μεξικό ο αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του μεξικανικού κολοσσού των τηλεπικοινωνιών και των μέσων ενημέρωσης Televisa και διευθύνων σύμβουλος της τηλεπικοινωνιακής εταιρίας izzi Αδόλφο Λάγος.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο Λάγος κινούνταν με το ποδήλατό του όταν δέχθηκε τους πυροβολισμούς και υπέκυψε στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκε.

Κατά δημοσιεύματα στον μεξικανικό Τύπο, τον Λάγος πυροβόλησαν άνδρες που ήθελαν να κλέψουν το ποδήλατό του, πληροφορία που δεν έχουν μέχρι στιγμής σχολιάσει οι αρχές.

Ο όμιλος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζεται πως «ο Grupo Televisa θρηνεί τον θάνατο του διευθύνοντος συμβούλου της izzi Αδόλφο Λάγος Εσπινόσα στην Πολιτεία του Μεξικού» και εκφράζονται «τα συλλυπητήριά μας στη σύζυγό του, στις κόρες του και στα μέλη της οικογένειάς του».

Η δολοφονία του Λάγος, διακεκριμένου πρώην ανώτατου στελέχους τραπεζών, επιτείνει τα προβλήματα του ομίλου Televisa, ο οποίος ήδη αντιμετωπίζει δυσκολίες λόγω της πτώσης των διαφημιστικών εσόδων του και την μετακίνηση του κοινού στις πλατφόρμες βίντεο στο διαδίκτυο.

Η Televisa εξάλλου αντιμετωπίζει κατηγορίες από τις αρχές των ΗΠΑ διότι φέρεται να προσέφερε δωροδοκίες σε στελέχη της FIFA για να εξασφαλίσει τα δικαιώματα μετάδοσης διεθνών διοργανώσεων.