«Απαράδεκτο» χαρακτήρισε η αμερικανική πολεμική αεροπορία το ιδιόμορφο χιούμορ ενός πιλότου της ο οποίος «ζωγράφισε» στον ουρανό έναν γιγαντιαίο φαλλό, με τα ίχνη συμπύκνωσης του αεροσκάφους του, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης. Οι κάτοικοι της μικρής πόλης Οκάνογκαν, στην Πολιτεία Ουάσινγκτον, στις δυτικές ΗΠΑ, είδαν κατάπληκτοι την Πέμπτη το μαχητικό μιας κοντινής αεροπορικής βάσης να ακολουθεί μια ασυνήθιστη πορεία και να σχεδιάζει έναν ουράνιο φαλλό.

Μια γυναίκα τηλεφώνησε για να διαμαρτυρηθεί για το άσεμνο σχέδιο στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό KREM 2 που με τη σειρά του ρώτησε για την υπόθεση τις ένοπλες δυνάμεις. Οι μανούβρες του πιλότου «δεν είχαν καμία εκπαιδευτική αξία» τόνισε η πολεμική αεροπορία σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε, προειδοποιώντας ότι ο επίδοξος «ζωγράφος» θα κληθεί να λογοδοτήσει για την πράξη του. «Το θεωρούμε απολύτως απαράδεκτο», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

«Όλοι έπαθαν σοκ», εξήγησε από την πλευρά του ο Τζέιμς Φάρμερ, ένας κάτοικος του Οκάνογκαν, που μίλησε στο περιοδικό Vice News. Το συμβάν έκανε τον γύρο των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης και τράβηξε την προσοχή των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης, σε μια περίοδο που στις ΗΠΑ συνεχίζεται το κύμα αποκαλύψεων για τις σεξουαλικές επιθέσεις και παρενοχλήσεις σε βάρος γυναικών.

Η αποτύπωση του στίγματος στο flightradar24
Η αποτύπωση του στίγματος στο flightradar24