Εάν τα πράγματα είχαν εξελιχθεί λίγο διαφορετικά στο περιστατικό που ακολουθεί, αναμφίβολα θα μιλούσαμε για τραγωδία και ο οδηγός της νταλίκας θα ήταν αναγκασμένος να ζήσει την υπόλοιπη ζωή του με το βάρος πως σκότωσε ένα μικρό παιδί, και μάλιστα χωρίς να φταίει.

Για καλή τύχη όλων, τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά και οι εικόνες που μας έρχονται από τη Νορβηγία προκαλούν αρχικά δυσπιστία. Είναι δυνατόν ο οδηγός της νταλίκας να κατάφερε να «κοκάλωσε» με τέτοιο τρόπο το βαρύ όχημά του;

Το τρομακτικό περιστατικό συνέβη στην περιοχή Høyanger της Νορβηγίας, όπως γράφει η Daily Mail, όταν ομάδα νεαρών μαθητών κατέβηκε από το σχολικό λεωφορείο. Κάποιοι από τους μαθητές επιχείρησαν να διασχίσουν τον δρόμο χωρίς να έχουν προηγουμένως κοιτάξει εάν έρχεται αυτοκίνητο από το αντίθετο ρεύμα. Και όχι απλώς ερχόταν ένα όχημα, αλλά επρόκειτο για μια μεγάλη νταλίκα.

Ο οδηγός της νταλίκας αντικρίζει τα παιδιά στο παρά πέντε και μάλιστα το ένα προλαβαίνει να σταματήσει στη μέση του δρόμου αλλά το άλλο όχι, αφού βρίσκεται ήδη στην πορεία της νταλίκας. Σαν από θαύμα, το βαρύ όχημα κορνάρει, φρενάρει και το παιδί γλιτώνει.

Το βίντεο καταγράφηκε στις 19 Ιουνίου από τον οδηγός Tor Bjørn Kyrkjebø. «Είδα τι επρόκειτο να γίνει αλλά δεν μπορούσα να κάνω και πολλά» περιέγραψε ο ίδιος στο δίκτυο NRK. «Είδα πάνω από το λεωφορείο πως ερχόταν η νταλίκα με μεγάλη ταχύτητα, έπαιξα τα φώτα μου και κόρναρα ελπίζοντας να προλάβω να ειδοποιήσω τους άλλους». Όπως αναφέρει, το θέαμα ήταν τρομακτικό.

Ο ίδιος έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο από την κάμερα που είχε στο παρμπρίζ της δικής του νταλίκας με σκοπό να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά σχετικά με τους κινδύνους στον δρόμο.

Η εταιρεία στην οποία ανήκει το σχολικό επιβεβαίωσε πως τα παιδιά κατέβηκαν σε μη προβλεπόμενη στάση και πως θα ξεκινήσει έρευνα.

leoak1 leoak2 leoak3 leoak4