Την ώρα που πραγματοποιούνται οι μεγαλύτερες διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης στη Ρωσία, ενόψει της προετοιμασίας επιστροφής του Πούτιν στο Κρεμλίνο, οι φωτογράφοι της χώρας μας εντυπωσιάζουν με τα «κλικ» τους.

Οι φωτογραφίες τους αποκαλύπτουν από τη μία την ομορφιά της χώρας με τους 143 εκατομμύρια κατοίκους και από την άλλη τη χρόνια φτώχεια των πολιτών.

Μέσα στις πόζες ένας ζητιάνος μετράει τα κέρματά του, την ώρα που ένας σκύλος του κάνει συντροφιά. Σε μία άλλη φωτογραφία, ένας άντρας που κάθεται στην άκρη ενός κτιρίου, αγναντεύει την πόλη.

Στην καμπάνια του υπουργείου Πολιτισμού της χώρας, η οποία ξεκίνησε το 2008, οι φωτογράφοι έπρεπε να ανταποκριθούν στο ερώτημα «Δείξε μου πως βλέπεις τη Ρωσία». Ο μόνος περιορισμός ήταν να τραβήξουν τις φωτογραφίες στη Ρωσία και μέσα στο 2011. Αργότερα η κριτική επιτροπή στην οποία συμμετείχαν επαγγελματίες φωτογράφοι και εκδότες περιοδικών διάλεξαν τις 365 καλύτερες φωτογραφίες. Σύμφωνα με τους ανθρώπους του υπουργείου Πολιτισμού επέλεξαν αυτό τον αριθμό για να αντιπροσωπεύει μια φωτογραφία την κάθε ημέρα.