Εκατοντάδες γυναίκες που εργάζονται στο ποινικό σύστημα του Cook County του Ιλινόις κατέθεσαν μήνυση κατά του εισαγγελέα και του σερίφη ισχυριζόμενες πως οι δύο θεσμοί αρνούνται να πάρουν μέτρα για τον περιορισμό των σεξουαλικών επιθέσεων από τροφίμους.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο σερίφης της κομητείας Tom Dart εγκαινίασε ένα πρόγραμμα που επιβράβευε τους κατά συρροή δράστες απρεπώς σεξουαλικών συμπεριφορών μέσα και έξω από τη φυλακή με λαχταριστή πίτσα, αν έκοβαν φυσικά την κακή συνήθειά τους.

Οι γυναίκες που κατέθεσαν τη μήνυση λένε όμως πως το πρόγραμμα το μόνο που έκανε ήταν να εντείνει το πρόβλημα, την ίδια ώρα που το γραφείο του σερίφη ισχυρίζεται ότι το μέτρο επιβράβευσης δεν εφαρμόστηκε ποτέ.

AP_17145855256045

Σε ανακοινωθέν της νομικής φίρμας του Σικάγο, Potter Bolaños LLC, αναφέρεται πως οι γυναίκες υπάλληλοι των τοπικών γραφείων της εισαγγελίας υφίστανται καθημερινά φραστικές επιθέσεις από τους κρατουμένους, σεξουαλικής φύσεως πάντα, που περιλαμβάνουν από έκθεση των γενετικών τους οργάνων και λεκτική βία μέχρι και δημόσιο αυνανισμό μπροστά τους.

Αυτά τα περιστατικά λαμβάνουν χώρα στα κρατητήρια των δικαστηρίων της κομητείας, στην τοπική φυλακή, αλλά και στα γραφεία των αρμόδιων οργάνων, όπου έρχονται δηλαδή αντιμέτωποι οι ξαναμμένοι κρατούμενοι με τις γυναίκες υπαλλήλους. Η μήνυση ισχυρίζεται πως τόσο ο σερίφης όσο και η εισαγγελέας του Cook County, Amy Campanelli, γνώριζαν για τα περιστατικά εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια, αν και δεν έκαναν τίποτα.

Εκτός ίσως από εκείνο το μέτρο του σερίφη να επιβραβεύει τους «κατά συρροή αυνανιστές», όπως αναφέρεται στη μηνυτήρια αναφορά, με πίτσα αν κατάφερναν να μην αποκαλύψουν δημοσίως τα γεννητικά τους όργανα για μια περίοδο 30 ημερών!

AP_17145855143360

Και καθώς οι έγκλειστοι που δεν είχαν προβεί ποτέ σε μια τέτοια συμπεριφορά δεν θα μπορούσαν να πάρουν την ανταμοιβή, παρατηρήθηκε πως το πρόγραμμα είχε τα αντίθετα από τα προσδοκώμενα αποτελέσματα! Καταλήγοντας σε μια «αύξηση των περιστατικών αυνανισμού».

Οι γυναίκες του σωφρονιστικού συστήματος της κομητείας περνούν τα πάνδεινα από τους ερωτύλους κρατουμένους, αν και το συγκεκριμένο μέτρο, όπως λένε οι ίδιες, δεν φαίνεται να αποδίδει…