Αποκλεισμένοι είναι σήμερα οι δρόμοι στη Βαρκελώνη καθώς ακτιβιστές υπέρ της ανεξαρτητοποίησης της περιφέρειας έχουν απευθύνει κάλεσμα για γενική απεργία. Οι καθυστερήσεις είναι μεγάλες στους δρόμους της πόλης ενώ ορισμένα μέσα μαζικής μεταφοράς εκτελούν μόνο ελάχιστα δρομολόγια.

Πλήθος πολιτών, όπως μεταδίδει το Reuters, έστησαν μπλόκα σε μεγάλους αυτοκινητόδρομους της περιοχής κρατώντας πλακάτ και φωνάζοντας «ελευθερία στους πολιτικούς κρατούμενους», αναφερόμενοι στους πολιτικούς που αποπέμφθηκαν και κρατούνται.

Ομάδα πολιτών εισέβαλε στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Χιρόνα και διαδήλωσε πάνω στις ράγες, με αποτέλεσμα να υπάρξουν καθυστερήσεις.

Μια αμαξοστοιχία υψηλής ταχύτητας που εκτελούσε δρομολόγιο ανάμεσα στη Βαρκελώνη και τη Λυών, στη Γαλλία, και επρόκειτο να φτάσει στον προορισμό της στις 12:26, αναγκάστηκε να επιστρέψει στην αφετηρία της, σύμφωνα με την εθνική εταιρεία των ισπανικών σιδηροδρόμων Renfe.

Όσον αφορά τους δρόμους, οι κινητοποιήσεις επηρέασαν κυρίως την κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο AP-7 κατά μήκος της ισπανικής ακτής στη Μεσόγειο, που συνδέει την Ανδαλουσία με τα γαλλικά σύνορα, και στον αυτοκινητόδρομο A-2 που συνδέει τη Βαρκελώνη με τη Μαδρίτη. Συνολικά, νωρίς το πρωί οι οδοί και οι αυτοκινητόδρομοι της περιφέρειας ήταν αποκλεισμένοι σε περίπου 50 σημεία, σύμφωνα με τις καταλανικές οδικές αρχές. Η λεωφόρος Ντιαγκονάλ ήταν επίσης αποκλεισμένη στην είσοδο της Βαρκελώνης.

Παρά τα προβλήματα στις μετακινήσεις, οι επιχειρήσεις και τα καταστήματα της Καταλονίας φαίνεται πως σε γενικές γραμμές λειτούργησαν κανονικά.

Οι ηγέτες των οργανώσεων ANC και Omnium και ακόμα οκτώ μέλη της πρώην κυβέρνησης της Καταλονίας βρίσκονται στη φυλακή και περιμένουν να δικαστούν, μετά το δημοψήφισμα που οι ισπανικές αρχές έκριναν ως παράνομο και την ακόλουθη κήρυξη της ανεξαρτησίας.