Δύο παιδιά ηλικίας οκτώ ετών βρήκαν τραγικό θάνατο την ώρα που έκαναν μάθημα στο σχολείο τους, στο Σίδνεϊ, όταν ένα αυτοκίνητο κατέληξε μέσα στην αίθουσα.

Ακόμα τρία παιδιά τραυματίστηκαν σοβαρά όταν το όχημα πέρασε μέσα από τον ξύλινο τοίχο του σχολείου, όπου 24 μικροί μαθητές έκαναν μάθημα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας.

Πέντε παιδιά μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο, ανάμεσά τους και τα δύο νεκρά παιδιά. Τρία κορίτσια ηλικίας οκτώ ετών τα δύο και εννέα το τρίτο νοσηλεύονται σε σοβαρή ή σταθερή κατάσταση. Σε ακόμα 16 παιδιά και τη δασκάλα τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, καθώς είχαν ελαφρά τραύματα.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟ

Άνδρας που έτρεξε να βοηθήσει, όταν άκουσε τον κρότο από την πρόσκρουση του οχήματος στο σχολείο, περιέγραψε συντετριμμένος τις τελευταίες στιγμές ενός από τα σοβαρά τραυματισμένα αγόρια, που τελικά εξέπνευσε. Ζητούσε τη μαμά του, η οποία πιθανότατα δεν πρόλαβε να τον δει, πριν αφήσει την τελευταία του πνοή…

Εικόνες από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης έδειχναν το αυτοκίνητο να έχει ανοίξει τρύπα στον τοίχο και να έχει ακινητοποιηθεί μέσα στην αίθουσα διδασκαλίας.

Η αστυνομία δεν πιστεύει πως υπήρχε κάποια πρόθεση πίσω από το δυστύχημα και πως πρόκειται για ατύχημα.

Στο τιμόνι ήταν μια 52χρονη γυναίκα η οποία δεν τραυματίστηκε αλλά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τεστ αίματος και ούρων, στο πλαίσιο της έρευνας για το περιστατικό.