Με νεκρούς 29 αστυνομικούς και έξι άμαχους έληξε η ομηρία στο Άντεν της Υεμένης, στο αρχηγείο της υπηρεσίας δίωξης ποινικών εγκλημάτων, στο οποίο είχε δεχθεί επίθεση από ενόπλους του Ισλαμικού Κράτους.

Οι τζιχαντιστές κατάφεραν να μπουν στο κτίριο, να του βάλουν φωτιά και να κρατήσουν ομήρους. Δύο αστυνομικοί εκτελέστηκαν εν ψυχρώ ενώ συνολικά σκοτώθηκαν 29 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας. Με τη λήξη της ομηρίας εντοπίστηκαν και οι σοροί έξι αμάχων, μεταξύ των οποίων και δύο παιδιών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι αρχές επιχείρησαν τρεις φορές, κατά τη διάρκεια της νύχτας, να μπουν στο κτίριο, και σε κάθε τους απόπειρα ένας βομβιστής αυτοκτονίας πυροδοτούσε τα εκρηκτικά που έφερε εμποδίζοντάς τους να προχωρήσουν.

Τέταρτος βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά του σήμερα το πρωί, όμως οι δυνάμεις ασφαλείας τελικά τερμάτισαν την κατάσταση ομηρίας. Ακόμα δύο καμικάζι είχαν πυροδοτήσει τα εκρηκτικά τους στην αρχή της επίθεσης, ανοίγοντας δρόμο για τους συνεργούς τους.

«Οι δυνάμεις ασφαλείας κατάφεραν να μπουν στο κτίριο και να το καθαρίσουν από τα εχθρικά και τρομοκρατικά στοιχεία» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών της κυβέρνησης του προέδρου Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι, η οποία έχει την έδρα της στο Άντεν μετά την εκδίωξή της από την πρωτεύουσα Σαναά στο τέλος του 2014.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση μέσω διαδικτύου.

(φωτογραφία αρχείου)