Βαθιά προβληματισμένη δήλωσε σήμερα η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι σχετικά με το κύμα καταγγελιών για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά στο κοινοβούλιο. Όπως είπε τα θύματα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι καταγγελίες τους θα ερευνηθούν όπως πρέπει όπως μεταδίδει το Reuters.

O βρετανός υπουργός Άμυνας παραιτήθηκε την περασμένη εβδομάδα λέγοντας ότι η συμπεριφορά του στο παρελθόν υπήρξε κατώτερη του επιπέδου που απαιτεί ο ρόλος του. Η βρετανίδα πρωθυπουργός, σε ομιλία της σε συνέδριο στη Συνομοσπονδία Βρετανικής Βιομηχανίας, δήλωσε ότι στο επίκεντρο του σεξουαλικού σκανδάλου βρίσκεται το θέμα της χρήσης και κατάχρησης της εξουσίας.

Ερωτηθείσα για την φοροδιαφυγή ύστερα από την πρόσφατη δημοσιοποίηση της παγκόσμιας έρευνας για τις εταιρίες offshore, η Μέι πρόσθεσε ότι θέλει οι πολίτες να καταβάλουν τον οφειλόμενο φόρο.

Δήλωσε ότι επιθυμεί Βρετανία και Ε.Ε. να καταλήξουν στο πλαίσιο της όποιας μεταβατικής συμφωνίας για το Brexit σύντομα, αλλά αρνήθηκε να πει εάν πιστεύει ότι θα έχουν συμφωνηθεί έως τον Οκτώβριο του επόμενου έτους οι λεπτομέρειες για μια ολοκληρωμένη εμπορική συμφωνία.

«Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να έχουν το περιθώριο να γνωρίζουν ότι θα είναι σε θέση να λειτουργούν με τους ίδιους εμπορικούς κανόνες, όπως σήμερα, κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου» είπε σε εκπροσώπους της επιχειρηματικής κοινότητας σε συνέδριο στο Λονδίνο.