Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα από τον εκδότη της εφημερίδας «Tema» Μέρο Μπάζε. Η εφημερίδα παρουσιάζει νοσοκομειακές καρτέλες από το 1980 που αποδεικνύουν πως έχει παρελθόν σχιζοφρένειας για το οποίο είχε νοσηλευτεί τόσο στα Τίρανα όσο και στο Παρίσι.

Σύμφωνα με την καρτέλα ασθενούς νοσηλεύτηκε στη Νευροχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Αρ.5 των Τιράνων για σχιζοφρένεια.

«Οι πρώτες ενδείξεις της ασθένειας του Ράμα χρονολογούνται από τις αρχές της δεκαετίας του 1980, γεγονός που εμπίπτει με τις τακτικές επισκέψεις του στα νοσοκομεία. Όπως αναγράφεται στις κλινικές καρτέλες και βάσει των ομολογιών των θεράποντων ιατρών, ο ασθενής Ράμα εμφανιζόταν ιδιαίτερα επιθετικός όχι μόνο στα κοινωνικά περιβάλλοντα, αλλά και με τα μέλη της οικογένειάς του. Αυτό υποχρέωνε την οικογένεια να ζητούσε πάντα τη βοήθεια του νοσοκομείου. Εκείνη την εποχή, έχοντας υπόψη ότι ο πατέρας του Κριστάκι Ράμα ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος της νομενκλατούρας, στον Έντι επιφυλάσσονταν ιδιαίτερη μέριμνα στους νοσοκομειακούς θαλάμους όπου νοσηλευόταν» σημειώνει η εφημερίδα.

Με βάση τις κλινικές καρτέλες ο Ράμα ήταν επιθετικός και στην οικογένειά του.

«Η χρήση βίας έναντι της μητέρας και της συζύγου του εκείνης της περιόδου υποχρέωσαν τις αρχές ώστε για τον ασθενή Ράμα να εφαρμόσουν ειδική ιατρική αγωγή, η οποία συνεχίστηκε στο Παρίσι. Η διάγνωση για την οποία συμπέρανε το ιατρικό τιμ, όπως φαίνεται κι από την κλινική καρτέλα του, ήταν “βεβαρυμμένη σχιζοφρένεια” με συμπτώματα χρήσης βίας που εμφανίζεται έναντι των μελών της οικογένειας κι υπόλοιπων ατόμων. Η σχιζοφρένεια προκάλεσε επιθετική κατάθλιψη και διακυμάνσεις μνήμης που συνοδεύονταν με αϋπνίες του ασθενή Ράμα».

Ιατρικά έγγραφα από το βεβαρυμμένο παρελθόν του Ράμα δημοσιεύονται και στην ενημερωτική πύλη syri.net.