Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις, τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Καράκας, Βενεζουέλα. Παρκούρ στο πάρκο

pthowek10

Ένα εντυπωσιακό και ενδιαφέρον σπορ κατακτά τους νέους σε όλο τον κόσμο τα τελευταία χρόνια. Το παρκούρ που απαιτεί να σκαρφαλώνει κανείς σ’ όλα τα κτίρια, και όχι μόνο, της πόλης του με τεράστια άνεση χωρίς να χτυπά πουθενά. Αυτό δηλαδή που κάνουν και οι νεαροί εικονιζόμενοι.

Καμπούλ, Αφγανιστάν. Λαχτάρα για ένα παγωτό

pthowek9

Ένα αγόρι από το Αφγανιστάν τρώει παγωτό κοντά στο σπίτι του στα περίχωρα της Καμπούλ, στο Αφγανιστάν. Το Αφγανιστάν που έχει διχαστεί από τον πόλεμο αντιμετωπίζει τις προκλήσεις της φτώχειας, της ανεργίας και της έλλειψης υποδομών.

Kakchiquel, Γουατεμάλα. Η «Ημέρα των Νεκρών», το λατινοαμερικάνικο Halloween

pthowek8

Γυναίκες απόγονοι των Μάγια συνοδεύουν ένα όχημα με το άγαλμα της Παναγίας, κατά τη διάρκεια των εορτασμών της «Ημέρας των Νεκρών» στο νεκροταφείο της Σάντα Μαρία του Ιησού στη Γουατεμάλα. Οι κάτοικοι της πόλης του Kakchiquel γιορτάζουν την Ημέρα των Νεκρών επισκεπτόμενοι το τοπικό νεκροταφείο και διακοσμώντας τους τάφους με λουλούδια.

Λίμα, Περού. Ετοιμασίες για την πομπή του Ιησού Χριστού

pthowek7

Ένας άντρας κάνει ένα σχέδιο με κιμωλία σε δρόμο της Λίμας του Περού. Από το σημείο θα περάσει η πομπή Ιησού Χριστού, του «Κυρίου των Θαυμάτων». Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες πομπές στον Ρωμαιοκαθολικό κόσμο, προσελκύοντας περισσότερους από 100.000 επισκέπτες.

Αριζόνα, ΗΠΑ. Πορτρέτα των Μορμόνων

pthowek6

Η Shirlonna Barlow φωτογραφίζεται στο Κολοράντο Σίτι της Αριζόνα. Η κοινότητα των Μορμόνων στα σύνορα της Γιούτα και της Αριζόνα φιλοξενεί για περισσότερο από έναν αιώνα μέλη της Εκκλησίας του Ιησού Χριστού, μια πολυγαμική αίρεση που αποτελεί παρακλάδι του Μορμονισμού.

Νέα Υόρκη, ΗΠΑ. Παρέλαση για το Halloween, υπό τη σκιά της τρομοκρατίας

pthowek4

Την απόφαση να μην ματαιώσουν την καθιερωμένη παρέλαση του Halloween έλαβαν οι αρχές της Νέας Υόρκης, σε μια προσπάθεια να περάσουν το μήνυμα ότι η πόλη δεν υποκύπτει στην τρομοκρατία. Όπως κάθε χρόνο, η παρέλαση έγινε στο West Village, μόλις λίγα τετράγωνα από το σημείο της τρομοκρατικής επίθεσης.

Ναϊρόμπι, Κένυα. Επεισόδια στα προπύργια της αντιπολίτευσης

pthowek3

Επεισόδια ξέσπασαν στα προπύργια της αντιπολίτευσης της Κένυας, στις παραγκουπόλεις του Ναϊρόμπι, όπου ζει κυρίως η φυλή Λούο στην οποία ανήκει ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Raila Odinga.

Λα Παζ, Βολιβία. Τα στολισμένα κρανία των νεκρών

pthowek5

Μια γυναίκα περπατά πλάι σε μια τοιχογραφία που απεικονίζει δύο Natitas, ή τα στολισμένα κρανία των νεκρών. Η Λα Παζ γιόρτασε την «Ημέρα των νεκρών», στο νεκροταφείο της πρωτεύουσας.

Βιλανόβα, Ισπανία. Το πορτρέτο του Πουτζντεμόν κοσμεί το δημαρχείο

pthowek2

Τα πορτραίτα του βασιλιά Φελίπε VI, αριστερά, και του εκτοπισμένου καταλανού ηγέτη Κάρλες Πουτζντεμόν κρέμονται σε έναν τοίχο στο Δημαρχείο της Βιλανόβα ι λα Γελτρού, 50 χιλιόμετρα έξω από τη Βαρκελώνη της Ισπανίας.

Μόσχα, Ρωσία. Ο σωσίας του Λένιν

pthowek1

Ο Σεργκέι Σολόβιεφ, που μιμείται τον σοβιετικό ηγέτη Βλαντιμίρ Λένιν, διαβάζει ένα βιβλίο στο σπίτι του στη Μόσχα. Επειδή απαγορεύεται στους επισκέπτες να φωτογραφίζουν το μουμιοποιημένο σώμα του Βλαντιμίρ Λένιν στο μαυσωλείο στην Κόκκινη Πλατεία, ο Σεργκέι Σόλοβιεφ προσφέρει μια εναλλακτική λύση.