Δηλώσεις σχετικά με τις βουλευτικές εκλογές στην Ιταλία, οι οποίες αναμένεται να διεξαχθούν την ερχόμενη άνοιξη, πραγματοποίησε ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας και νυν επικεφαλής του κόμματος Forza Italia, Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Σύμφωνα με τον πρώην Καβαλιέρε, «η κεντροδεξιά πρόκειται να κερδίσει τις εκλογές και να προχωρήσει στη σύνθεση νέας κυβέρνησης με 20 υπουργούς, 8 πολιτικούς και 12 εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών».

Ο Μπερλουσκόνι πιστεύει ότι η δυνατότητα αυτή θα προκύψει εφόσον συναφθεί μια εκλογική συμμαχία της Forza Italia με τη Λέγκα και το ακροδεξιό κόμμα «Αδέλφια της Ιταλίας». Οι λεπτομέρειες της συνεργασίας αναμένεται να συζητηθούν απόψε σε δείπνο στην πόλη Κατάνια, στο οποίο θα πάρουν μέρος ο ίδιος ο Μπερλουσκόνι, ο γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, αλλά και η επικεφαλής των «Αδελφών της Ιταλίας», Τζόρτζια Μελόνι.

Ο Ιταλός πολιτικός και επιχειρηματίας αναφέρθηκε στη μελλοντική στρατηγική της συντηρητικής παράταξης, επ’ ευκαιρία της εκστρατείας των περιφερειακών εκλογών στη Σικελία, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Κυριακή (05/11). Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις, ο υποψήφιος των τριών κομμάτων της κεντροδεξιάς και της δεξιάς, Nέλο Μουσουμέτσι, συγκεντρώνει σημαντικές πιθανότητες να υπερισχύσει τον υπόλοιπων υποψηφίων για την προεδρία της περιφέρειας.

Παρά ταύτα, ο Μπερλουσκόνι δεν έδωσε το αναγκαίο «πράσινο φως» για να οργανωθεί μια τελευταία ενιαία πολιτική συγκέντρωση, μαζί με τα άλλα δυο κόμματα που στηρίζουν τον Μουσουμέτσι. Μια κίνηση που, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, δείχνει ότι υπάρχουν ακόμη σημαντικές διαφορές, ιδίως σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό, στα δικαιώματα που πρέπει να έχουν οι ξένοι υπήκοοι που ζουν μόνιμα και με άδεια παραμονής στην Ιταλία, αλλά και σχετικά με το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.