Οργή προκάλεσε Αιγύπτιος δικηγόρος που δήλωσε ούτε λίγο ούτε πολύ πως στις γυναίκες που φορούν σκισμένα τζιν αξίζει να πέσουν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης και βιασμού.

Ο Nabih al-Wahsh είπε σε τηλεοπτική εκπομπή πως είναι «εθνικό καθήκον» για έναν άνδρα να βιάζει γυναίκες που φορούν σκισμένα τζιν, προσθέτοντας πως τα κορίτσια που δείχνουν μέρος του σώματός τους φορώντας τέτοια ρούχα «προσκαλούν» τους άνδρες να τις παρενοχλήσουν.

Οι δηλώσεις έγιναν κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Infrad» στο δίκτυο Al-Assema. Θέμα της συζήτησης ήταν ένα νομοσχέδιο σχετικά με την πορνεία και την «υποκίνηση ακολασίας» και στη διάρκειά της ο δικηγόρος έκανε τα απίστευτα σχόλιά του.

«Είστε χαρούμενοι όταν βλέπετε ένα κορίτσι να περπατά στον δρόμο δείχνοντας το μισό από τα οπίσθιά της; Εγώ λέω πως όταν ένα κορίτσι τριγυρνά έτσι, είναι πατριωτικό καθήκον να παρενοχληθεί σεξουαλικά και εθνικό καθήκον να βιαστεί».

Όπως γράφει η New York Post, οι δηλώσεις του προκάλεσαν οργή και το Εθνικό Συμβούλιο Γυναικών της Αιγύπτου ανακοίνωσε πως θα κάνει καταγγελία στον Γενικό Εισαγγελέα τόσο κατά του Wahsh όσο και κατά του καναλιού. Υπέβαλε δε καταγγελία και στο Ανώτατο Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης καλώντας τα μέσα ενημέρωσης να μην προσκαλούν αμφιλεγόμενα πρόσωπα που κάνουν σχόλια με τα οποία υποκινείται η βία σε βάρος των γυναικών.

Ο ίδιος ο Wahsh είπε αργότερα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, πως τα σχόλιά του ήταν ένα αίτημα για να ζητηθούν αυστηρότερες ποινές για τη σεξουαλική παρενόχληση.

«Τα κορίτσια πρέπει να σέβονται τους εαυτούς τους ώστε να τα σέβονται και οι άλλοι. Η προστασίας της ηθικής είναι πιο σημαντική από την προστασία των συνόρων» πρόσθεσε.