«Η εχθρότητα της Αμερικής είναι προς το ιρανικό έθνος» τόνισε ο ανώτατος ιρανός ηγέτης αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ μιλώντας για τις κυρώσεις που είχαν επιβληθεί στο Ιράν για την συμμόρφωση του προς την πυρηνική συμφωνία

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι “ο υπ’ αριθμόν ένα εχθρός” του Ιράν και η Τεχεράνη δεν θα υποκύψει ποτέ στην πίεση της Ουάσινγκτον σχετικά με την πολυεθνή πυρηνική συμφωνία», δήλωσε σήμερα σε τηλεοπτική ομιλία του σύμφωνα με το Reuters.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διέσπασε το μέτωπο των μεγάλων δυνάμεων τον περασμένο μήνα αρνούμενος να επιβεβαιώσει επισήμως τη συμμόρφωση του Ιράν προς την πυρηνική συμφωνία.

Βάσει της συμφωνίας, οι περισσότερες κυρώσεις που είχαν επιβληθεί στο Ιράν αίρονται με αντάλλαγμα τον περιορισμό του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Η εχθρότητα της Αμερικής είναι προς το ιρανικό έθνος. Η Αμερική είναι ο υπ’ αριθμόν ένα εχθρός του έθνους μας. Δεν θα δεχθούμε ποτέ τον εκφοβισμό τους για την πυρηνική συμφωνία», δήλωσε ο Χαμενεΐ.