Μια ποινή όχι και τόσο συνηθισμένη για μια υπόθεση που φτάνει στη δικαστική αίθουσα επιβλήθηκε σε έναν άντρα που παραβίασε τους περιοριστικούς όρους, σύμφωνα με τους οποίους δεν του επιτρεπόταν να επικοινωνήσει με κανέναν τρόπο με την πρώην κοπέλα του.

Η δικαστής Ρόντα Λου στο νησί Μάουι της Χαβάης διέταξε τον Ντάρεν Γιανγκ να γράψει 144 καλά πράγματα για το πρώην κορίτσι του σε διάστημα 144 ημερών, ως απάντηση στα 144 άσχημα και προσβλητικά μηνύματα που της είχε στείλει.

«Για κάθε άσχημο πράγμα που είπε για εκείνη, θα πεις κάτι καλό», είπε η δικαστής στον Γιανγκ και διευκρίνισε: «Δεν θα επαναλάβεις λέξεις».

ΚΙΝΗΤΟ SMARTPHONE

Ο 30χρονος Γιανγκ, πέρα από τα κομπλιμέντα που πρέπει να κάνει, θα πρέπει να περάσει και 200 ώρες κάνοντας κοινωνική εργασία, αλλά και να πληρώσει ένα πρόστιμο ύψους 2.400 δολαρίων.

Υποσχέθηκε πάντως ενώπιον του δικαστηρίου να μην πλησιάσει ξανά την κοπέλα και ανέφερε ότι προχωρά με τη ζωή του. Η γυναίκα ζήτησε προστασία τον περασμένο Φεβρουάριο και ο Γιανγκ δεν επιτρεπόταν να επικοινωνήσει μαζί της, ούτε καν τηλεφωνικά. Δύο μήνες αργότερα όμως, της τηλεφώνησε και της έστειλε μηνύματα. Επικοινώνησε δηλαδή 144 φορές σε διάστημα τριών ωρών, σύμφωνα με την αστυνομία.

«Δεν ξέρω αν πρέπει να σου κόψω τα δάχτυλα ή να σου πάρω το τηλέφωνο για να σταματήσεις την επικοινωνία», είπε η δικαστής στον κατηγορούμενο. «Πιθανότατα δεν πρέπει να πάρεις τηλέφωνο. Ελπίζω εκείνη να άλλαξε τον αριθμό της».