Το Halloween τιμά σήμερα με ένα doodle η Google. Πρόκειται για μια γιορτή που γιορτάζεται στις 31 Οκτωβρίου και είναι η παραμονή της γιορτής των Αγίων Πάντων για το δυτικό κόσμο.

Παιδιά ντυμένα όσο πιο τρομακτικά γίνεται, κυκλοφορούν στους δρόμους, από πόρτα σε πόρτα και ζητούν κέρασμα. Κάτι σαν τα κάλαντα και αν δεν έχεις να τους προσφέρεις κάτι, σε τρομάζουν. Αν κεράσεις θα πρέπει να έχεις ζαχαρωτά.

Όπως και κάθε γιορτή είναι όσο πιο εμπορική γίνεται. Τα κοστούμια και οι κολοκύθες έχουν την τιμητική τους και στην Ελλάδα. Βέβαια κανένα παιδάκι δεν βγαίνει να χτυπήσει πόρτες για ρο περιβόητο «trick or treat».

Η λέξη «Halloween» είναι συντομογραφία του «All Hallows Evening», δηλαδή της βραδιάς πριν από τη γιορτή των Αγίων Πάντων, που είναι 1η Νοεμβρίου.

Οι Κέλτες την 31η Οκτωβρίου γιόρταζαν το τέλος της περιόδου της συγκομιδής και την αρχή του χειμώνα. Η παράδοση λέει ότι τη συγκεκριμένη μέρα ερχόμαστε πιο κοντά με τον «άλλο κόσμο», ότι μπορούμε να έρθουμε σε επαφή με πνεύματα και νεκρούς.

Τα χρώματα που συνδέονται με τη γιορτή είναι το πορτοκαλί και το μαύρο. Το πορτοκαλί συμβολίζει τη φθινοπωρινή σοδειά και το μαύρο τον θάνατο και, γενικά, τον «άλλο κόσμο».

Ο Χουντίνι, ένας από τους πιο διάσημους μάγους όλων των εποχών, πέθανε το Halloween του 1926.