Στους έξι ανέρχονται οι Παλαιστίνιοι νεκροί από τον βομβαρδισμό σήραγγας που συνέδεε την Λωρίδα της Γάζας με ισραηλινά εδάφη.

Μια πηγή του Ισλαμικού Τζιχάντ, μιας εξτρεμιστικής ένοπλης οργάνωσης της Χαμάς, δήλωσε ότι ο Αραφάτ Αμπού Μαρσούντ, επικεφαλής της οργάνωσης στην κεντρική Γάζα, σκοτώθηκε από την επίθεση, μαζί με άλλα μέλη της οργάνωσης.

Απολογισμός του υπουργείου Υγείας της Χαμάς έκανε λόγο για πέντε νεκρούς.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, σε δηλώσεις του σε βουλευτές του κόμματός του Λικούντ, είπε ότι «πρωτοποριακή τεχνολογία» βοήθησε στην ανακάλυψη της σήραγγας, χωρίς να δώσει λεπτομέριες.

Λίγες ώρες νωρίτερα, ένας εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού ανακοίνωσε πως εξουδετερώθηκε μια «σήραγγα τρομοκρατών» που συνέδεε την περιοχή Χαν Γιούνες με τα νότια του Ισραήλ.

Ο εκπρόσωπος του Ισλαμικού Τζιχάντ Νταούντ Σεχάμπ, με ανακοίνωσή του τόνισε ότι ο βομβαρδισμός του Ισραήλ ενάντια «σε μια σήραγγα αντίστασης αποτελεί μια τρομοκρατική επίθεση» και τα παλαιστινιακά κινήματα αντίστασης διατηρούν το δικαίωμα «να απαντήσουν την κατάλληλη στιγμή».

Ο βομβαρδισμός ήταν ο πρώτος αντίστοιχος μετά τον πόλεμο που διεξήγαγε ο ισραηλινός στρατός στη Λωρίδα της Γάζας το καλοκαίρι του 2014, όταν η Χαμάς χρησιμοποιούσε σήραγγες για να εξαπολύσει επιθέσεις ενάντια στο Ισραήλ.