Στα χέρια των αρχών έπεσε μία γυναίκα στην Αστούριας της Ισπανίας, η οποία κατηγορείται πως μαζί με τον σύζυγό της στόχευαν σε εύπορους επιχειρηματίες, τους οποίους απήγαγαν και κρατούσαν για μήνες αφού πρώτα ζητούσαν λύτρα εκατομμυρίων από τους οικείους τους.

Το κουβάρι της υπόθεσης που απασχολεί εδώ και χρόνια τις αρχές της Ισπανίας και του Μεξικύ, άρχισε να ξετυλίγεται όταν συνελήφθη ο Raul Julio Escobar Poblete, στο Μεξικό και κατηγορήθηκε για την οργάνωση των απαγωγών ενώ φέρεται να είχε σχέσεις με την ένοπλη οργάνωση PMR στη Χιλή. Πλέον και το δεύτερο μέλος του ζευγαριού, η Isabel Mazarro Gomez de Santiago κρατείται με την κατηγορία της συνέργειας στις απαγωγές των επιχειρηματιών.

prm guerrilas2

Η 40χρονη καθώς και ο σύζυγός της φέρεται να υποδύονταν τους entrepreneurs, οι οποίοι προσέγγιζαν τα θύματα με σκοπό τις επενδύσεις. Τα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρχές για τη δράση της οργάνωσης σοκάρουν.

Οι απαχθέντες κρατούνταν ακόμα και μήνες μέσα σε ξύλινα φέρετρα, ενώ οι φρουροί τούς έβαζαν μουσική σε εκκωφαντική ένταση, η οποία μπορεί και να κρατούσε και για 24 ώρες σερί. Στόχος να «σπάσουν» τα θύματα ώστε να γίνει πιο πειστική η έκκλησή τους για καταβολή των λύτρων. Μάλιστα σε μία από τις υποθέσεις, μία γυναίκα από την Αμερική που κρατούνταν για 2,5 μήνες, έχασε ένα δάκτυλο καθώς οι απαγωγείς της το έκοψαν και το απέστειλαν στην οικογένεια.