Το να απειλείς ή να κάνεις πλακίτσα με την αστυνομία στα social media δεν είναι καθόλου καλή ιδέα, πόσο μάλλον όταν είσαι φυγάς.

Κάτι που δεν σκέφτηκε προφανώς ο Damien Kennedy όταν έβγαλε από τον αστράγαλό του το ειδικό βραχιολάκι με το GPS και χάθηκε από το Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας, όχι βέβαια προτού γράψει στο Facebook στην αστυνομία της πόλης «Ελάτε να με πιάσετε…», συμπληρώνοντας τη φράση του με κάτι «γαλλικά».

Τους είπε μάλιστα πως κρύβεται στο Ροκχάμπτον, σε απόσταση εφτά ωρών δηλαδή από το Μπρίσμπεϊν, αν και οι Αρχές δεν το έχαψαν. Συνέχισαν να θεωρούν πως κρυβόταν στην πόλη και είπαν σε ανακοίνωσή τους: «Η αστυνομία συνεχίζει να ψάχνει τον 28χρονο κακοποιό … όταν εξαφανίστηκε αφού αφαίρεσε τον πομπό ηλεκτρονικής παρακολούθησης».

argggrnsefsgdrgd1

Πριν περάσουν 48 ώρες από κείνο το post του, τον τσίμπησε η τροχαία αυτοκινητοδρόμων στη Νέα Νότια Ουαλία σε μπλόκο ρουτίνας. Τώρα θα περάσει τουλάχιστον έναν χρόνο πίσω από τα κάγκελα, καθώς αφαίρεσε τον πομπό που βάζουν οι Αυστραλοί σε βιαστές και επικίνδυνους κακοποιούς.

Ο Kennedy είχε καταδικαστεί το 2008 σε κάθειρξη 9 ετών για τον βιασμό μιας 49χρονης ιερόδουλης στο Μπρίσμπεϊν, αποφυλακίστηκε ωστόσο το 2013 λόγω καλής διαγωγής. Μπαινοβγήκε έκτοτε στη φυλακή τουλάχιστον άλλες έξι φορές, καθώς δεν ήταν ακριβώς τύπος και υπογραμμός με τους όρους της αποφυλάκισής του…