Στο σημείο που βρισκόμαστε, είναι ασφαλές να περιγράψει κανείς τον καινοτόμο Elon Musk ως έναν από τους πλέον πετυχημένους επιχειρηματίες της οικουμένης.

Τόσο η Tesla όσο και η Space X πιέζουν συνεχώς τα όρια του κόσμου μας και μετρούν πολλαπλούς τεχνολογικούς και εμπορικούς θριάμβους, κάτι που μετατρέπει κάθε λέξη του σε ευαγγέλιο για τις νέες γενιές.

Μόνο που το μεγαλοαφεντικό δεν μασά τα λόγια του αναφορικά με τον κόσμο του επιχειρείν και τις πιθανότητες να πιάσεις την καλή. Σε πρόσφατη επίσκεψη αμερικανικού πανεπιστημίου στο στρατηγείο της Tesla, ένας φοιτητής τον ρώτησε λοιπόν τι συμβουλή θα έδινε σε έναν επίδοξο επιχειρηματία.

kjgli9u8g3

Όπως αναφέρει το «Business Insider», ο Elon απάντησε χωρίς υπεκφυγές: «Νομίζω πως είναι πολύ δύσκολο να ξεκινάς εταιρίες, πολύ επώδυνο. Ένας φίλος μου έχει μια καλή φράση για το ξεκίνημα ενός startup: είναι σαν να τρως γυαλί και να κοιτάς την άβυσσο. Αν είσαι προγραμματισμένος να το κάνεις, μόνο τότε να το κάνεις, ποτέ άλλοτε. Δες το λοιπόν έτσι, αν ψάχνεις λόγια να σε εμπνεύσουν, μην το κάνεις!»…

Αλαζόνας ή απλώς πραγματιστής;