Ο δανός εφευρέτης Πέτερ Μάντσεν παραδέχθηκε ότι διαμέλισε τη σουηδέζα δημοσιογράφο Κιμ Βαλ πάνω στο αυτοσχέδιο υποβρύχιό του τον Αύγουστο και ότι πέταξε τα μέλη της στη θάλασσα, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της δανέζικης αστυνομίας.

Ο Μάντσεν, που συνεχίζει να αρνείται ότι σκότωσε την Κιμ Βαλ, δήλωσε στην αστυνομία ότι η δημοσιογράφος πέθανε από δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα ενώ βρισκόταν μέσα στο υποβρύχιο ενώ ο ίδιος βρισκόταν στο κατάστρωμα του σκάφους.

Η δημοσιογράφος εξαφανίστηκε μυστηριωδώς στις 11 Αυγούστου, ενώ έκανε ρεπορτάζ για την κατασκευή του σκάφους έξω από την Κοπεγχάγη. Ο Πέτερ Μάντσεν αρχικά υποστήριζε ότι είχε αποβιβάσει τη δημοσιογράφο Κιμ Βαλ στο νησάκι Ρεφσχάλεν της Κοπεγχάγης, το βράδυ της 10ης Αυγούστου. Αφού συνελήφθη από την αστυνομία και κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, παραδέχτηκε τελικά ότι «έγινε ένα ατύχημα στο υποβρύχιο» με αποτέλεσμα να σκοτωθεί η 30χρονη γυναίκα, εξήγησαν οι αστυνομικές αρχές σε ανακοίνωση που εξέδωσαν.

Είπε μάλιστα ότι πέταξε το πτώμα στη θάλασσα, στον κόλπο του Κέγκε, περίπου 50 χιλιόμετρα νοτίως της πρωτεύουσας της Δανίας.

Η Κιμ Βαλ, που ήταν ανεξάρτητη δημοσιογράφος, συνεργαζόταν με τις εφημερίδες The Guardian και New York Times.