Οι αξιωματούχοι του βρετανικού Γκλούσεστερ πανηγυρίζουν την επιτυχία του νέου τους σχεδίου κατά της σεξουαλικής κακοποίησης, όταν μια γυναίκα το χρησιμοποίησε για να γλιτώσει από μια ενδεχομένως απειλητική κατάσταση.

«Ask Angela» λένε το πρόγραμμα που έχει ξεκινήσει πιλοτικά σε διάφορες γωνιές της Αγγλίας ψάχνοντας να παράσχει ένα διακριτικό περιβάλλον ώστε να μπορούν οι γυναίκες που βρίσκονται σε κίνδυνο να ενημερώνουν τις αρχές των παμπ και των νυχτερινών κέντρων για την επείγουσα κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει.

Τουλάχιστον 12 χώροι διασκέδασης στο Γκλούσεστερ είναι ενταγμένοι στο πρόγραμμα, το οποίο μετρά ήδη τις πρώτες του επιτυχίες.

spl1590891_004

Ο Justin Hudson λοιπόν, ιδιοκτήτης του Butlers Venue Bar της πόλης, είπε στο «Gloucester Live»: «Κοντά στο τέλος της βραδιάς, γύρω στις 1:30-1:45 τα ξημερώματα, στεκόμουν στην πόρτα με την ομάδα μου και είδα έναν τύπο και την ‘‘Claire’’ να έρχονται χαρούμενοι στο μαγαζί χωρίς τίποτα το ανησυχητικό».

Το αφεντικό συνομίλησε για λίγο με τον συνοδό και ήταν ένας ευγενικός τύπος, αν και η «Claire», όπως την αποκαλούν για να μην αναφέρουν το πραγματικό της όνομα, απομόνωσε έναν μπράβο και ζήτησε τον ιδιοκτήτη. «Με ήρεμο και σταθερό τρόπο, μου εξήγησε πως είχε χαθεί με την παρέα της, μέλος της οποίας ήταν και ο τύπος, και οι δυο τους αποφάσισαν να μοιραστούν το ταξί της επιστροφής».

Ο άντρας δεν ήταν από την πόλη και προσφέρθηκε όχι μόνο να της πληρώσει το ταξί, αλλά και να τη φιλοξενήσει στο ξενοδοχείο του. Η κοπέλα ένιωσε άβολα από το διακριτικό μεν, φορτικό δε φλερτ του ξένου που είχε γνωρίσει στην αρχή της βραδιάς, και αισθάνθηκε να απειλείται.

AP_16356642950590

Αντί να τον ακολουθήσει λοιπόν, καθώς πια φοβόταν από την τροπή που είχε πάρει η συζήτηση στο ταξί, του πρότεινε να πιουν μερικά ποτά ακόμα στο κέντρο. Κατέβηκαν λοιπόν στο εν λόγω μπαρ και την ώρα που ο τύπος είχε πιάσει την κουβέντα στους πορτιέρηδες, εκείνη ζήτησε την Άντζελα, που είναι και ο μυστικός κωδικός βοήθειας.

Η κοπέλα γνώριζε για το σχέδιο και ήξερε πως το μπαρ ήταν μέλος του προγράμματος #AskAngela. Οι πορτιέρηδες και ο ιδιοκτήτης τη συνόδευσαν μέχρι το ταξί που κάλεσαν, φρόντισαν να μην την ακολουθήσει ο τύπος και διασφάλισαν το γεγονός ότι ο ταξιτζής θα την περίμενε μέχρι να ανέβει στο σπίτι της…