Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Αλαχαμπάντ, Ινδία. Προσευχές στις όχθες του Γιαμούνα

phtewap12

Το Chhath είναι ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στη λατρεία του Θεού Ήλιου. Οι Ινδουιστές πραγματοποιούν θρησκευτικές τελετές στις όχθες του ποταμού Γιαμούνα στο Αλαχαμπάντ προσφέροντας προσευχές. Κατά τη διάρκεια του Chhath, οι Ινδουιστές ευχαριστούν τον Θεό Ήλιο για τη διατήρηση της ζωής στη γη.

Βέρχαϊμ, Γερμανία. Τα άλογα της Ισλανδίας

phtewap9

Δύο ισλανδικά άλογα παίζουν στη μάντρα που κρατούνται στο Βέρχαϊμ της Γερμανίας.

Γκατούντου, Κένυα. Εκλογές σε τεταμένο κλίμα

phtewap10 phtewap8

Ένας ηλικιωμένος Κενυάτης προετοιμάζεται να ρίξει την ψήφο του υπό το φως των κεριών, στην πατρίδα του προέδρου Ουχούρου Κενυάτα, ο οποίος επιδιώκει να επανεκλεγεί, στις εκλογές που έγιναν σε τεταμένο κλίμα την εβδομάδα που πέρασε. Ο Κενυάτα ανακηρύχθηκε νικητής των εκλογών που είχαν διεξαχθεί στις 8 Αυγούστου αλλά η διαδικασία επαναλαμβάνεται λόγω «αρρυθμιών». Οι κάλπες άνοιξαν με δεκάδες χιλιάδες αστυνομικούς επί ποδός και επιπλέον προσωπικό ασφαλείας σε ετοιμότητα για να προστατεύσει τους ψηφοφόρους και τα εκλογικά τμήματα.

Chabaish, Ιράκ. Έγιναν μισθοφόροι για να στηρίξουν τις οικογένειές τους

phtewap7

Ιρακινοί που ζουν στους βάλτους του Ιράκ, ανήμποροι πια να στηρίξουν τις οικογένειές τους μέσω της αλιείας ή της γεωργίας, εντάσσονται στις μισθοφορικές πολιτοφυλακές Σιιτών και πολεμούν ενάντια του Ισλαμικού Κράτους.

Αρχαία Ολυμπία, Ελλάδα. Η επίσημη τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

phtewap6

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα η επίσημη τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους 23ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «ΠιονγκΤσανγκ 2018» στην Αρχαία Ολυμπία. Μετά τις καθιερωμένες ομιλίες των επισήμων ξεκίνησε το τελετουργικό με αποκορύφωμα το άναμμα της φλόγας από την Πρωθιέρεια Κατερίνα Λέχου.

Μέξικο Σίτι, Μεξικό. Γιόρτασαν τη μέρα των νεκρών

phtewap4

Μια γυναίκα ντυμένη ως το σύμβολο της Ημέρας των Νεκρών, «Κατρίνα» φωτογραφίζεται κατά τη διάρκεια εορταστικής εκδήλωσης στο Μεξικό. Ο χαρακτήρας «Κατρίνα», γνωστός και ως «ο κομψός θάνατος» δημιουργήθηκε στις αρχές του 20ου και έκτοτε συνδέεται με την «Ημέρα των Νεκρών».

Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία. Εκατομμύρια ζουν με κάτω από 44 δολάρια/μήνα

phtewap3

Μια γυναίκα και μικρά παιδιά χρησιμοποιούν τσίγκινα δοχεία για να κάνουν ντους έξω από το κτίριο που στεγάζει το Βραζιλιάνικο Ινστιτούτο Γεωγραφίας και Στατιστικής (IBGE) στην παραγκουπόθεση Mangueira του Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας. Η Παγκόσμια Τράπεζα εκτιμά ότι από τις αρχές του 2016 έως το τέλος του 2017, 2,5 έως 3,6 εκατομμύρια Βραζιλιάνοι θα έχουν φτάσει να ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας δηλαδή με 44 δολάρια τον μήνα.

Ομπίντος, Πορτογαλία. Η φωτιά κατέκαψε τα πάντα στο πέρασμά της

phtewap2

Νέα τραγωδία σημειώθηκε από τις πυρκαγιές στην Πορτογαλία, όπου δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τραυματίστηκαν από τα εκατοντάδες πύρινα μέτωπα. Τις φλόγες ενίσχυσαν οι ισχυροί άνεμοι της καταιγίδας Οφηλία.

Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη. Η εντυπωσιακή, τελευταία κατοικία του βασιλιά

phtewap13

Ο ιδιαίτερα αγαπητός στον λαό του βασιλιάς της Ταϊλάνδης King Bhumibol πέθανε σε ηλικία 88 ετών στις 13 Οκτωβρίου του 2016 μετά από 70 χρόνια στον θρόνο. Η βασιλική αποτέφρωση έγινε στις 26 Οκτωβρίου -που έχει κηρυχθεί εθνική εορτή- ως κορύφωση ενός θρήνου που κράτησε περισσότερο από έναν χρόνο. Οι επικήδειες τελετές θα διαρκέσουν 5 μέρες, από τις 25 ως τις 29 Οκτωβρίου.

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο. Μαρκετίστικη καμπάνια στους δρόμους

phtewap5

Ηθοποιοί ντυμένοι μπαλαρίνες παίρνουν μέρος στην καμπάνια που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικούς δρόμους του Λονδίνου για την ιστορία της παγκοσμίου φήμης ασφαλιστικής αγοράς.

Κατμαντού, Νεπάλ. Προσευχές και καρύδες στον ουρανό

phtewap1

Οι γυναίκες του Νεπάλ κρατούν καρύδες και προσφέρουν προσευχές στον ηλιόλουστο ουρανό στις όχθες του ποταμού Μπαγκμάτικατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Chhath Puja στο Κατμαντού του Νεπάλ.