Έντονη κριτική δέχεται ένας δικαστής ο οποίος αναφερόμενος σε 17χρονη, θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης μέσα σε ταξί, είπε ότι ήταν «λίγο υπέρβαρη, αλλά έχει όμορφο πρόσωπο».

Ο δικαστής Jean-Paul Braun άφησε άφωνους τους παρευρισκόμενους ενώ συνέχισε να λέει στο δικαστήριο στο Μόντρεαλ ότι η έφηβη μπορεί να «ένιωσε και λίγο κολακευμένη» από την προσοχή του 49χρονου Carl Figaro.

Νωρίτερα οι άνθρωποι που κατέθεσαν στο δικαστήριο ανέφεραν πως ο ταξιτζής προσπάθησε να φιλήσει την έφηβη, να γλείψει το πρόσωπό της και να την στριμώξει στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου.

Ωστόσο ο δικαστής έθεσε υπό αμφισβήτηση το γεγονός ότι θεωρείται παρενόχληση να φιλήσεις κάποιον χωρίς τη συγκατάθεσή του. Μάλιστα είπε ότι δεν είναι το ίδιο με το να αγγίξεις το σώμα του.

«Εγώ καταλαβαίνω ότι προσπάθησε να τη φιλήσει, αυτό είναι ίσως μια αποδεκτή χειρονομία», είπε…

Τα σχόλια του προκάλεσαν την παρέμβαση της εισαγγελέα η οποία του είπε ότι «δεν έχει δει ποτέ αυτή τη διάκριση στη νομολογία».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης του Κεμπέκ χαρακτήρισε τα σχόλια του δικαστή απαράδεκτα και υπέβαλε καταγγελία στο δικαστικό συμβούλιο.