Σοκ και τρόμο προκαλεί η υπόθεση βιασμού στην Ινδία, με τον δράστη να επιτίθεται στο θύμα μέσα στον δρόμο, μέρα μεσημέρι, και κανείς από τους περαστικούς να μη σταματά για να τη βοηθήσει.

Ο 23χρονος Ganji Shiva συνελήφθη λίγο μετά, κι αφού είχε απομακρυνθεί από το σημείο της σεξουαλικής επίθεσης- την οποία οι διερχόμενοι όχι μόνο δεν σταμάτησαν, αλλά ορισμένοι βιντεοσκόπησαν!

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το θύμα αναρρώνει στο νοσοκομείο ενώ ο άνδρας που της επιτέθηκε παραμένει υπό κράτηση.

«Προφανώς ήταν πολύ αδύναμη, δεν είχε φάει για πολλές ώρες και κοιμόταν σε ένα μονοπάτι, κάτω από ένα δέντρο. Εκεί ο άνδρας, μεθυσμένος, της επιτέθηκε σεξουαλικά» δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Η στάση των περαστικών- υπάρχει βίντεο στο Youtube που έχει καταγράψει το περιστατικό και τους διερχόμενους- προκαλεί ανατριχίλα, καθώς φαίνονται να προσπερνούν χωρίς να δίνουν καμία σημασία. «Μάλιστα κάποιοι έδειξαν ενδιαφέρον, αλλά για να βιντεοσκοπήσουν την επίθεση με τα κινητά τους. Μετά από λίγο, ένας οδηγός κατέγραψε ένα μικρό βίντεο και μας το έφερε» δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας. «Οι εικόνες δείχνουν το πόσο οι άνθρωποι έχουν χάσει κάθε ευαισθησία σε σχέση με τις επιθέσεις σε βάρος γυναικών».

Μέχρι να φτάσει η αστυνομία, ο δράστης είχε εξαφανιστεί με το ποδήλατό του, ωστόσο ύστερα από λίγο συνελήφθη. Σύμφωνα με κάποια δημοσιεύματα, η γυναίκα ήταν επαίτης ενώ άλλα αναφέρουν πως αντιμετώπιζε ζητήματα ψυχικής υγείας.

Η Ινδία έχει στιγματιστεί από τις αμέτρητες και φρικαλέες υποθέσεις βιασμών, με το Νέο Δελχί να κατέχει τα τρομακτικά «πρωτεία» της χειρότερης πόλης στον κόσμο σε ό,τι αφορά τη σεξουαλική βία κατά γυναικών.