Να πείσει τους τουρίστες σε όλο τον κόσμο πως το δημοφιλές θέρετρο του Μπαλί παραμένει ασφαλής προορισμός παρά την αυξημένη δραστηριότητα του ηφαιστείου Mount Agung, το οποίο έχει «ξυπνήσει» από τον περασμένο μήνα, επιχειρεί η κυβέρνηση της Ινδονησίας.

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τα χωριά κοντά στο ηφαίστειο και οι αρχές προειδοποιούν τους τουρίστες και τους κατοίκους να αποφεύγουν την κατασκήνωση και την πεζοπορία σε ακτίνα έξι χιλιομέτρων από τον κρατήρα του ηφαιστείου.

AP_17284405556479

Στην προσπάθεια αυτή, να πείσει για την ασφάλεια της περιοχής, το υπουργό Τουρισμού της Ινδονησίας έχει αρχίσει να οργανώνει «ταξίδια εξοικείωσης» για συγγραφείς και δημοσιογράφους στο Μπαλί. Το υπουργείο έχει προσκαλέσει εννέα δημοσιογράφους από την Κίνα, χώρα που συμβάλλει καθοριστικά στην τουριστική κίνηση της Ινδονησίας.

«Με τα ταξίδια αυτά θέλουμε να πείσουμε τους τουρίστες πως το Μπαλί είναι ένα ασφαλές μέρος για να επισκεφθούν» τονίζει εκπρόσωπος του υπουργείου Τουρισμού.

Φέτος η χώρα αναμένεται να υποδεχθεί 15 εκατ. τουρίστες, εκ των οποίων τα δύο εκατ. από την Κίνα.

Δεν υπάρχουν ακόμα στοιχεία για πτώση της τουριστικής κίνησης στην Ινδονησία, αλλά τα ξενοδοχεία στο Μπαλί έχουν αρχίσει να αναφέρουν αναβολές στις αφίξεις των επισκεπτών τους.

AP_17282004107411