Αν η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς, το να βρεθείς στην εξώπορτα ενός εγκληματία θέλει κότσια.

Κι όμως αυτό έκανε ο άντρας της ιστορίας μας όταν κάποιος έκλεψε τον φωτογραφικό εξοπλισμό του γιου του.

Ο 51χρονος τατουατζής Tony Wallace βρέθηκε αντιμέτωπος με τον κλέφτη μέσα σε 24 ώρες από την κλοπή, όταν κάποιος του έδωσε τα στοιχεία του λωποδύτη μέσω Facebook.

Η επίσκεψη του πατέρα δεν θα έκανε απλώς τον κλέφτη να κλάψει, αλλά και να του επιστρέψει τη φωτογραφική μηχανή και τα εξαρτήματα αξίας 3.300 ευρώ.

«Δεν μπορούσα να κάθομαι εκεί και να μην κάνω τίποτα», είπε μετά ο Tony, «και ζήτησα από τους φίλους στο Facebook να έχουν τα μάτια τους ανοιχτά για τον φωτογραφικό εξοπλισμό του Robert. Μέσα σε 12 ώρες, το post μου είχε μοιραστεί 1.000 φορές και μου έδωσαν κάποια στιγμή το όνομα και τη διεύθυνση ενός γνωστού μπουκαδόρου, κι έτσι του έκανα μια επίσκεψη. Ήταν σαν απολιθωμένος και άρχισε να κλαίει, καλά να ’ναι, και συμφώνησε να μου τα επιστρέψει».

Ο γιος και φωτογράφος Robert έχασε τη μηχανή του τον Σεπτέμβριο, όταν κάποιος έσπασε το παράθυρο από το αμάξι του και την έκλεψε έξω από το κέντρο όπου θα γινόταν ο γάμος που είχε αναλάβει να καλύψει φωτογραφικά.

shutterstock393692671

Πατέρας και γιος πήγαν στο αστυνομικό τμήμα του Χάμσαϊρ, ένιωσαν όμως πως τίποτα δεν θα γινόταν, γι’ αυτό και είπε ο Tony να πάρει το πράγμα στα χέρια του. Πριν επισκεφτεί μάλιστα τον διαρρήκτη, έδωσε τα στοιχεία του υπόπτου στην αστυνομία, και πάλι όμως όπως λέει δεν έγινε τίποτα.

Κι έτσι πριν καλά καλά το καταλάβει, ήταν έξω από την πόρτα του και συνομιλούσε με τη γυναίκα του κλέφτη! «Της εξήγησα ποιος ήμουν και της είπα πως ήθελα πίσω την κάμερα του γιου μου. Υπήρχαν μικρά παιδιά στο σπίτι, κι έτσι ήμουν πολύ ευγενικός λέγοντας πως ο γιος μου τη χρειάζεται για τη δουλειά του».

Η γυναίκα του κλέφτη είπε πως θα μιλούσε στον άντρα της, ο Tony πίστευε όμως πως εκείνος ήταν στο σπίτι και κρυβόταν στον πάνω όροφο. Είπε ωστόσο να μην πιέσει τις καταστάσεις κι έτσι έφυγε, κι αυτό για να δεχτεί λίγα λεπτά αργότερα το τηλεφώνημα του κλέφτη που έκλαιγε τώρα στη γραμμή καθώς δεν ήθελε να πάει φυλακή!

«Μετά μου είπε ότι την είχε αφήσει σε έναν κάδο και μου έδωσε οδηγίες πώς να τη βρω. Και βέβαια ήταν εκεί. Έλειπαν πράγματα αξίας 400 λιρών (450 ευρώ), αλλά τα περισσότερα ήταν εκεί».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας του Χάμσαϊρ βγήκε και συμβούλευσε πάντως τα θύματα κλοπής να μη μιμηθούν το παράδειγμα του Tony, καθώς διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο αν βρεθούν στο κατώφλι του κακοποιού. Είπε ακόμα πως οι ενέργειες του πατέρα δυσχέραναν την αστυνομική έρευνα!