Πριν από το 1989, ο Willie Hurt ήταν ένας σοβαρός και μετρημένος οικογενειάρχης με καλό όνομα στη γειτονιά και το κούτελο καθαρό.

Όλα βέβαια θα άλλαζαν μαγικά όταν του έκατσε εκείνο το τζάκποτ στο Λόττο του Μίσιγκαν που τον έκανε πλουσιότερο κατά 2,6 εκατ. ευρώ (3,1 εκατ. δολάρια).

Και όλα θα άλλαζαν ξανά μέσα σε δύο χρόνια, όταν ο Hurt θα έμενε στον άσο. Μόνο που είχε χωρίσει κιόλας από τη γυναίκα του, είχε χάσει την επιμέλεια των παιδιών του και κατηγορούνταν για ανθρωποκτονία. Όσο για την τσέπη του, δεν του είχε απομείνει ούτε σεντ.

Πού είχαν πάει όλα; Στην κοκαΐνη και σε εκείνο το πολύκροτο διαζύγιό του! Κι ενώ όλοι υπολόγιζαν πως το τζάκποτ θα άλλαζε τη ζωή του προς το καλύτερο, σίγουρα κανείς δεν περίμενε την τραγική τροπή που θα έπαιρναν τα πράγματα μέσα σε μόλις δύο χρόνια.

Ο οικογενειάρχης είχε ζητήσει να του δίνουν τα κέρδη σε 20 ετήσιες δόσεις των 130.000 ευρώ, κι έτσι πρόλαβε να πάρει μόλις τις δύο πρώτες. Τις οποίες έτρωγε στα δικαστικά έξοδα για το διαζύγιο και την επιμέλεια των παιδιών, καθώς ήταν διατεθειμένος να κάνει τα πάντα για να μη χάσει τα τρία παιδιά του.

Μόνο που ταυτοχρόνως είχε εθιστεί στην κοκαΐνη και χρειαζόταν συνεχώς περισσότερη, κάτι που θα επιδείνωνε κι άλλο την κατάσταση. Σε μια τέτοια περίσταση λοιπόν, έχοντας περάσει 48 ώρες παρτάροντας με τη νέα του σύντροφο με αλκοόλ και ναρκωτικά, το ζευγάρι τσακώθηκε για το πού θα έβρισκαν κι άλλη κοκαΐνη.

shutterstock586716896

Όταν η κοπέλα θα εντοπιζόταν λίγο αργότερα με μια σφαίρα στο κεφάλι, ο Hurt θα κατηγορούνταν για τον φόνο της. Κι εκεί σταματά η ιστορία, καθώς δεν έγινε ποτέ γνωστό αν καταδικάστηκε τελικά ή αν πέρασε (ή συνεχίζει να περνά) τη ζωή του στη φυλακή.

Μόνο που είτε έτσι είτε αλλιώς, θα συνέχιζε να λαμβάνει τις ετήσιες δόσεις των κερδών του. Η τελευταία πράξη του δράματός του παίχτηκε στις 19 Σεπτεμβρίου 1991, όταν τον έσυραν στο δικαστήριο για τη δολοφονία της 30χρονης Wendy Elizabeth Kimmey, η οποία πυροβολήθηκε στο κεφάλι έξω από το δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε ο Hurt επί τρεις εβδομάδες.

Ο άντρας το είχε σκάσει από τον τόπο του εγκλήματος, αν και παραδόθηκε μόνος του στην αστυνομία λίγες μέρες αργότερα. Ο δικηγόρος του, Malik Hodari, έκλεισε την αυλαία, λέγοντας πως ο πελάτης του ήταν ταπί και ψύχραιμος, αλλά και πως χρειαζόταν ψυχιατρική εκτίμηση.

Η Λοταρία του Μίσιγκαν δήλωσε πάντως πως μια ενδεχόμενη καταδίκη δεν θα σταματούσε τον ετήσιο μποναμά του. Μόνο που μια ενδεχόμενη καταδίκη θα τον άφηνε ισόβια στη φυλακή χωρίς δυνατότητα αναστολής…